Thursday, April 26, 2012

Beribu kenangan tercipta~ :)

Assalamualikumm~ 
setelah beberapa hari tak update blog ..
hari ni Allhamdulillah diberi kesempatan lagi untuk update ..
akhirnya dapat jugak online setelah 4 hari pi HIMEGA . :D
serius best pi sana.. tambah2 boleh jumpa kawan2  ..
ada jugak yang tak pernah kenal than jumpa kat sana..
ada yang tak pernah jumpa dan hanya contect dalam pesbuk ja. akhirnya jumpa kat sana..
tu semua susunan Allah kan.. :) rasa beruntung pi sana..
memang masa asal2 tu nak pi pown macam malas exited nak jumpa kawan ja..
tapi banyak jugak benda yang dapat kat sana..serius ingat pi sana  student MAHAD AT TARBIAYAH AL-ISLAMIYAH (MATRI) ja tapi ada jugak SEKOLAH MENENGAH KAMPUNG LAUT (SMSKL) and SEKOLAH MENENGAH IBNU KHALDUN (SMIK) ..
masa awal2 tu memang banyak gap dengan student sekola lain..tapi dah lama2 tu dapat kumpulan okey la..
comel2 semua aku tengok.. :D
 serius ramai lagi perempuan dari laki..
see~! ramai kan pempuan.. :D
*disebabkan aku kecik depa tolak aku dok depan skali.  :(

*peserta laki tak ramai pown. ..

yang tu ja aku nak tulis untuk kali ni.. :)
lepas ni nak cerita lagi detail and nak letak banyak lagi gambaq..
thanx membaca ini blog.. :D hee..
tq banyak! :)

*jap. last pic.. tengok sempat lagi kami bergambaq dengan ustaz DON .. :D
ada yg jeles tau tengok pic ni.. heee
sebelum tu nak promote page aku
Skyjuicechocolatebelogspod.. <--- jemput la like ..
tu ja.. babai~ ASSLAMUALIKUM ~

Monday, April 16, 2012

Aku nak kita mcam dulu..

Assalamualikum ...  
Jawab jangan tak jawab *tak jawab dosa.. hehehe
kenapa aku buat tajuk membilang hari??
tu semua sebab aku membilang hari untuk jumpa kawan2 sekolah la..
weeiii..tobat rindu gila dengan depa..
tak sabaq nak pi Bangi 
nanti nak jumpa kawan2 semua tapi ada yang tak boleh pi... 
sedih coz best friend tak boleh pi. T_T ..
mesti best kalau wanie boleh pi~ 
AKU NAK KITA MACAM DULU BOLEH KUMPUL SAMA2 CAMTU!!!!
nanti mesti teringat macam pi UUM,SINTOK tahun lepas..
masa tu memang best!!
1 batch pi sana *114 orang semua campur laki pempuan ...
ahhh..rindu gila2~kawan2 semua rindu kem tu..
lagi pown kem dah genap setahun dah baru2 ni.
tak boleh lupa langsung moment kat sana.
lagi2 kumpulan aku nama AISYAH HUMAIRA'.. huuu..
memang hot kumpulan kami ni..
hot coz ada ketua kmpulan yang hot.hahaha

*atas bus takdak keja lain tidoq =.=ZzZ ..with Iefa. hee.
sory conteng arang kat muka hang..  *malu muka tgah tido.

 *dah sampai UUM.. Ada yang masih ambik barang kami yang sudah takdak keja ambik gambaq ja.

*lagi bergambar lepas makan ..

 *tunggu nak makan ..lapaq gila kot masa ni..

 * lagi... 

 *dalam dewan apa tah x ingat dekat balai islam kot.

 * masa nak ke surau solat Asar kot.

 *nak keluaq pi makan tak salah..

*sebelum nak masok balai islam tu.

*tah kepala sapa masok dalam ni... hee..

*HIMEGA masuk Al hijrah... 

tak sabaq ni nak pi 21 haribulan ni..
Ya Allah panjangkanlah umur ku bagi la jadi nak pi sana tu nanti!! Ameennnn3!~
(kita  mampu merancang tapi Allah tentukan )
rindu kawan2! rindu nak jumpa depa sangat2!!
tu ja aku nak kongsi2 dengan hampa2 semua..
kalau nak join boleh jugak..heheh
thank coz mai jenguk2 blog budak mentah ni..
thank sangat2 sudi koment~ hee.
insyaAllah ada masa kita lawan2 komen naa.
babai semua .
Assalamualikum...

*sebelum undur diri ni .. nak share video HIMEGA yang abang2 ni buat untuk tahun lepas...
depa semua power2 belajaq jauh2~ tengok na..
*nak habaq ni  HILAL ASYRAF pown ada dalam vid ni tahun depan aku pulak dalam video ni.hahaha~
kbaii~~

by :  Syafiqah Othman

Friday, April 13, 2012

HOSPITAL PANGGIL CEQ JADI DOCTER~

Assalamualikum..
Rasa blog ni bagai ada sawang dok melingkaq kat sini..
pantas tangan taip apa yang patut ..huhu2~
tiba2 takdak idea? apa jadi nihh? tangan pown takmau gerak dahh..
kaki pown takmau gerak ..badan tiba2 kaku ..eh awat ni???
otak tak jalan pulak? pasai pa???
hahaha..*aku muhung hampa!!
sebenanya takdak cerita dah nak tulis..
pufttttttttt~
dak aih ada2.. tapi tah rasa macam tak best nak cerita kat sini..nak cerita live2 jugak ..boleh dak lagu tu???
sapa ja la mau dengaq cerita aku ni kan kan kann?? :P
hahah..dah2 aku tak sabaq nak tulis ni hampa baca  la.....
nak habaq ni. ..dalam sebulan macam tu.. aku dok keja kat hospital ..
aku jadi docter kat sana.. HOSPITAL BUKIT MERTAJAM...
lepas habih spm teroih depa panggil jadi dokter..
macam2 pesakit aku jumpa.
masa awai2 tu memang geli tapi dah besa...
perghhh! sory aku tipu sampai lagu tu skali... hahhah3..
okey2~ aku cerita yang sebenaqnya tak tipu dah nih......
sepupu aku sakit sebenaqnya.. sakit apa pown taktau la..
docter pown macam =.="
paham2 la kan ..
ayaq tulang belakang pown dah ambik tapi takdak keputusan apa2 pown..
sampai dah malas nak tanya dokter tu..
hm..tapi kan lepas ambik ayaq tulang belakang hari tu dia teroih koma dalam berapa hari tak ingat...
alhamdulillah sekarang dah macam okey dari awai2 hari tu..
walaupown leher dia kena tebuk *untuk oksigen masuk kot situ.
tapi Allah bagi jugak kekuatan kat dia ..
 memang sapa pi tengok dia dalam ICU mesti teriak ..
doa2 la supaya dia sembuh cepat.. kesian kat makcik n pakcik aku..
tiap2 hari dah pi hospital balik malam..
makcik n pakcik aku ada cakap kalau kak Yie aku tak sembuh lagi..
depa nak aku jaga kak Yie nanti. tu sebab aku dok pi tiap2 hari dok belajaq nak buat macam2.,
termasuk lah belajaq masukkan ryle tube kedalam lubang tu..

lagi pun aku tak dak buat keja pa2 boleh la nak belajaq buat benda tu.. ....
kalau suami dia nak jaga selalu susah la.. ya la abang Syukri *suami dia keja Askar.
macam mana nak jaga selalu..
tapi tengok sepanjang dia jaga 1 bulan ni memang aku terharu gila tengok..
kan dah tebuk leher suara kak Yie automatik takdak..
serius..
kebanyakan yang masok tengok kak Yie tak paham apa kak Yie nak cakap...
tapi abang Syukri paham apa yang kak Yie cakap..
aku tengok pown rasa macam Untung la kak Yie dapat abang Syukri...
boleh jaga masa sakit..kita ni taktau dapat suami macam mana lagi..
sanggup ka dak nak jaga kita masa sakit....
tudia melalut cakap2 masuk pulak pasai suami.. hahaha3.
dah ni nak tunjuk gambaq2 masa ada kat sana..
*saja gedik jadi penunjuk  arah..hampa boleh?? aku boleh... hahaha

*otw balik dari surau dan nak pi ICU balik..dok bawah aircon..sejukk!

*ZATIL AMALI = KAK YIE

*mY cousin .. :)  burfdayyy!! happy befday Syahirah Osman!!
semoga panjang umoq n murah rezki.. heheh

*tau tak tu satu2nya dokter laki kat ICU...mesti ramai minat. hahah3.sory docter..!
aku macam galak kat docter tu pulak.. =.="

 *oh..ini pulak kupu2 sayaa..ops..sepupu saya... :D haha.. SaRaH selalu ambik bawak pi hospital..
baik kan dia... :)

*dah lama duduk..macam2 gosip keluaq. sambil berkelah.. :)
aktiviti setiap minggu hari ahad semua kerabat kumpul kat sini bestkann??
ramai2 pi untuk teman makcik n pakcik aku.. :)best jugak kumpul ramai2..


*jabatan paling panjang pernah aku tau.. cuba hampa sebut sampai lancar.
okeh nak habaq aku dah boleh sebut teroih nama jabatan tu.. hahah3.tere dakk???

*pintu nak masuk ICU.. dalam tu ada lagi pintu..


*dah masuk pintu tadi ada ruang ni pulak... 
untuk pakai kasut apa taktau.. 
tau tak nak bawak masuk kemre tak boleh dalam ICU..dokter marah..takut gila ngn dokter tu....

*gambaq ni pulak kak sarah ambik! takdak keja kami dua bergambaq ja keja.. .
*heran dak pasai pa aku pkai baju lain pulak? tu hari lain punya gambaq...ehehe
okey yang tu ja nak tulih.. :)
apa2 pown mohon tolong doakan sepupu aku..
doakan supaya dia sihat macam besa balik.. :
huuu~ T_T sungguh Piqah  rindu kak Yie macam dulu...

By:Syafiqah othman

Thursday, April 05, 2012

Penang ke Kelantan ke Perlis , dah tu nak p mana lagii......??

Assalamualikum~
agak lama tak update bolog.heheh..
harini tiba2 terasa nak buat post baru. 
okey kita patah balik lima hari lepas.. 
betolak pi kelantan petang tu..
pi tu pown sebab ikut mak ayah yang ada mesyuarat kat Kolej Teknologi DarulNaim..
sambil tu ada jumpa kawan2 masa sekolah dulu..
*cupp~ yang tudung hitam tepi aku tu bukan batch skali..
tapi dia atas aku tiga tahun.(kak sarah, kami ambik gambaq ni tau. ) 

*baby ni tak tau anak sapa. comey dia ada masa kami dok kat tempat tu..

sebelum tu jemput la baca blog kawan aku <tonah> dia ada banyak gambaq yang dekat kelate..
dah dok klate 3 hari betolak balik rumah pukui 4 lebih sampai pukui 2 pagi hari isnin..
tamat cerita untuk yang tu ..

sambung lagi..
pagi yang sama pukui 6 bangun siap2 untuk naik bas ke perlis pulak..
serius takut nak naik bas sorang2..
selama 5 tahun dok perlis tak pernah naik bas sorang2..
pagi  tu elok2 sampai station bas butterworth 
bas pukui 8 dah pi..
beli tiket pukul 9 pulak..
dah tu janji dengan zatiey(budak langkawi) suruh tunggu kat station bas kangaq..
 elok sampai tu zatiey takdak lagi..pastu tunggu sat dia mai...
dah tu teroih ambik teksi n pi rumah Esya Sakdon yang kami nak tumpang tu..
sampai2 kat rumah tu dah ada dah Areej ngan Iefa..
kami rehat2 n siap2 nak ke MATRI.. 
dah habih ambik slip2 semua kat Matri dalam pukui 5 tu kmi balik rumah tadi..
malam tu saja dok skype dengan kawan2 yang takdak .. 
* niat hati nak depa jeles tengok kami dok ramai2..
kami 5 orang berskype smpai  pukui  2 pagi
dah tu tidoq kroh2 laa..
~ZzZzZzZzZ~

Dah bangun tidoq semua kalut masak sarapan sendiri sebab mak ayah esya keja ..
dan nak buat sarapan....
punya lama dok pikiaq nak makan apa last2 jadi jugak makanan yang kami buat tu....
Alhamdulillah makan kenyang pagi tu.. 
dah makan semua siap2 nak pi keluaq pulak ..
aku n zatiey dah nak balek dah petang tu..
elok pukui 11.45 pg ..teksi mai ..
kami teroih ke station bas kangaq sebab nak beli tiket untuk aku balek penang,
dah tu saja ambik tiket pukui 4 sebab boleh nak lepak2 ngan kawan sebelum balik..
lagi pown takut tak jumpa dah lepas ni semua lain2 negeri ..
sorang dok Johor  sorang dok Kl serang dok perlis , sorang dok langkawi..
sambung tadi sementara tunggu bas kami pi main Boling kat TheStore..
yang bestnya ..kami ja yang dok hingaq kat situ..
orang lain tak balik sekolah@keja lagi..
main gila2 punya..
tapi enjoy~ 
sambil tu dan lagi bergambaq sana sini.. :)
owh tak larat nak uplut gambaq banyak2.. yang ni ja mampu..


hat hujung skali ni --> Nabila anak tokei~ 
saja mai jumpa kami kat tempat boling.. :)
dia Baik~ 
Piqah dan Zatiey~ :)

MisS Irah dan Capikah!

Sapikah n Iefa Seghakkk~! :)
* pic ni sebelom naik bas ..
depa ( Areej n Iefa ) baik tolong hantaq aku n Zatiey..
dah tu sampai penang pukui 6 setengah petang.. :)

THE END~

Lepas ni nak ke bangi pulak ..
jom kita pi sama2~ 
untuk maklumat lanjut tekan sini... 

*uhh.. lupa habaq ni Banner dia.. 
k lah baii~ tu ja yang nak update.. :) 
ringan2 kan tangan anda comment ini blog .. 
ada sebarang pertanyaan sila hubungi 01...... 
hahha.. tu ja Assalamualaikumm~  :)