Monday, February 27, 2012

Ku sangka bagus tapi haprak~boikot hang!

Assalamualaikum~ 
jawab tau..tak jawab dosa..~
dah lama tak update .nak update kadang2 tak sempat sampaikan blog ni dah bagai penuh sawang dah aku tengok.
berusaha jugak nak update sampai bengkak pala ni haa..*okey aku tipu. :) 
tension gila masa dok buat benda lain keja dok pikiaq nak update ja tapi bila dah mengadap komputer ni otak blank... kirkk~ krikk
last2 aku update jugak.. 
 petang kemarin aku dangan family ada la pi tengok sepupu aku baru besalin.
dah lama dok men ngn baby kami balik . 
nak jadi jalan cerita kami singgah la carefore.
dengan perut lapaqnya kami singgah la solat maghrib dulu tumpang dah masuk waktu.
 dah solat2 habih semua adik beradik pi la  food court.
aku yang kempunan tomyam ni . teroih pi pesan tomyam kat satu kedai tu.
aku tunggu punya lama .bukan aku tak sabaq tapi memang lambat pown kedai tu hantaq.
kak abang aku semua dah makan dah ..aku melangut tengok depa makan.
dah la mai lambat pastu aku bau tomyam pown tak bau tomyam....
mood nak makan pown teroih lari..  
disebabkan aku punya la kelapaq aku makan jugak.. huaaa3
sedih gila.. dah la pedaih dia len macam ja.. 
tak pedaih macam tomyam.. 
AKU BOIKOT KEDAI TU ..nampak ja sedap tapi macam haprak!!
*gila lapaq masa makan tu. 

ingat tau tuan kedai ~sekali lagi aku ulang.. aku tarak mau pi kedai hang dah!!
menyesai aku.. 

by: Syafiqah Othman

Tuesday, February 14, 2012

♥i♥lop♥u♥too♥

Assalamualaikum...kabare?
hope waras2 semua ya.. 
cuba hampa tengok gambaq ni .
ada segak laki ni.?? 
=D
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
gambaq diambil dari ---> fan page mitchel cave

serius comel gmbaq ni aku tengok !.untung aku dok depan dia tu kan?.
*caya tak dia cakap suka aku ?? hahah..
k.babai~ hehe..
asalamualaikum~


By:Syafiqah Othman

Friday, February 10, 2012

Kisah Cinta Kamek!




::KISAH CINTA KAMEK::WAN HAZEL::


ku kisahkan kisah tentang diriku,
Sebelum ku kenali apa ertinya rindu,
6 tahun sebelum aku masih belasan,
Tahu apa cinta namun hanya sandaran,
Sayang dan cinta nang banyak gilak bezanya,
Namun dolok lain kamek nang sik faham papa,
Ada orang berik,
Ada kamek terimak,
Lucu bena mek waktu ya,
Cinta gila gila...

2 tahun kak ya,
Kamek benar jatuh cinta,
Fall in love cinta sampey ke Syurga,
Namun kak ya lain gik jadi jalan cerita,
Terus terang mek madah cinta ya nang sik kemana,
Kecewa nang bena,
Nangis gila gila,
Nahan asa ati,
Sik sanggup gik mek nak ngenang nya,
Sampey kamek asa,
Tandah mati jak penghujung,
Penghujung jalan kisah,
Kisah cinta ya...

Cinta ya,,,nang sik dapat nak digambar,
Datangnya,,,xdapat nak dihalang,
cinta yang lamak kita jadikan tauladan,
pengalaman hidup,
matangkan percintaan,

3 tahun kamek merana,
Sakit bena bena,
Piluk asa ati hancur penuh hiba,
Terkilan asa nya,
Cinta ya mek buang keluar,
Benar padah kawan,
Cinta ya nang butak,
Jangan ko merana hujung ari kelak,
Namun mek sik kisah,
Yalah kinek tok bok mek nak sedar,
Tutup pintu ati selimut kata cinta,
Sik pernah mek sangka camya jadi ahernya,

Nektok lain agik,
Nang sik pernah mek sangka,
Twenty Third April mekar agik cinta ya,
Saat mula kenal,
Nang takut mek waktu ya,
Tanyak nama kitak ada respond wak dari kitak,
Saat ya mek asa ya hanya cinta dari mata,
Sik sanggup agik kamek nak tauk apa cinta,
Kamek tandah ajak,
Jodoh dah ditetap,
Sak Tuhan ajak,
Sak Tuhan jak ngato nya,

Bebulan lamak kak ya,
Kita saling kenal,
Tanpa kamek sedar ati mula putik cinta,
Genggam kata cinta sumpah janji cinta taduak,
Cinta bena bena bukan hanya kata,
Sigek mek doakan,
Sigek mek harapkan,
Cinta kita kekal,
Sampey ke hujung nya sampey hujung nyawa,
Sigek gik kitak perlu tauk,
Coz only you only you my only SAYANG...
***
Kitak selalu pesan...jangan berolah,
kitak selalu berdoa...kita kan bahgia,
Dolok nang bena mun kamek dengar cinta ya...
Kamek polah sik tauk jak,
Tapi kinek tok lain,
Manusia berubah nak,
Camya juak cinta kamek,
Makin sari makin cinta,
Makin sari makin kuat gik rindu.
Camtoklah cata kamek nak luahkan...
Just boleh nyusun kata dalam irama,
SAYANG kamek ngan kitak kekal untuk selamanya..

:kisah cinta kamek:


Salam..
malam tadi tetiba rindu nak mendengar lagu s'wak..
then ada jumpa lagu ni..
mula2 dengaq besa ja tapi bila lama2 dengaq best jugak lagu nih.
ada mesej yang nak disampaikan..
so aku sesaja kongsi lagu ni dengan hampa yang boleh kita buat sebagai renungan bersama...
sesiapa yang tak paham ,paham2 ja la basa s'wak mudah jak.. ;)
itu ja..
Assalamualaikum...




By:syafiqah othman

Thursday, February 09, 2012

Bukit Merah Lake Town Resort~with them...

Assalamualaikum..
dah berapa hati tak update blog ni.. 
sebanarnya tak larat nak update panjang2...
kali ni nak biaq gambaq menceritakan..
*setiap gambar ada lagunya* cehh..jdi macam Yuna pulak..
apa pown jom tengok2 gambaq kami ...



        nih BODYGUARD---->
* bajet main Running man. berebut naik sapa naik dulu dia menang ..
>> tengok sapa berjaya ^^


4 orang putri (sayang semua)
game extrem bentuk V macam nak keluaq jantung aku..
jerit gila naik tu.~ tapi best.. 


*habih hati zikril bila dapat mandi lama-lama..

sebelum balik sempat lagik makan2. :) 




okey dah balik Malaysia  penang pa yang dapat ..
muka terbakaq..sakit maa~ masa mandi tak pikiaq..  sun block sengaja tinggal kat rumah..
itu sahaja yg dapat ..hahaha.. .. :p
apa pown thanx cos melawat blog ni ya..
lepas baca sila bagi respon or tingalkan mesej anda di fibox itu atau pown komen la sini..:)
babai~ Assalamualaikum...

all picture credit to :mhanif.othman

By :Syafiqah Othman

Wednesday, February 01, 2012

Safwan ke Sufian ??!!

Assalamualaikum...
 hampa pernah tengok cerita ni?? ada best tak?? 
*GEMERSIK RINDU  KALBU...
 tah mula2 aku tak suka pown tapi satu rumah dok tengok aku pown dah terikot dah ..
oleh sebab cerita tu lambat sangat aku mula la bukak novel n baca2.
elok dah baca  n tengok gambaq .. aiiii len macam ja .. beza kot dengan cerita..
aku dok bengang sorang2..
dalam dok bengang tu tengok lagi cerita tu kat tv..
aku la paling suka tengok cerita tu. Hari tu  kakak2 aku tak dan nak tengok cerita tu..
pastu depa nak la aku cerita lain kat depa.. *nak tengok kat tonton dah tak dan..
dengan semangat aku cerita ...
sufian buat tu buat ni ....safwan buat tu buat ni....bla bla bla bla..
tiba2 ja muka kakak aku suma lain macam ja..
depa cakap safwan mana?? ada watak baru ka?
teroih aku tak tau hala..
tudia safwan mana pulak aku dok cerita ni?
haruu laa ..aku dok pikiaq sapa ni..???
bukan sekali tu ja aku dok tukaq nama ..... dah banyak kali aku dok tukaq nama..
semua cam bengang  kot..
hhahaha..entah safwan mana aku dok sebut tu ~ =.=" 
mungkin Safwan dan Sufian nak sama kot sebutan dia kan? kan?kan?*angguk la sikit.. :)
okey.. tak pa aku tau post ni membosankan..
papown thanx spa yang sudi baca blog yang bosan ni..:)

By:SyafiqahOthman