Wednesday, December 21, 2011

Terbayek dari ladang!!

Hari ni nak kongsi cerita masa pi pesta penang  .best gilak2 laa...
masa malam tu kami pi dua bijik kereta satu keta tu keta kami semua lima orang kak Yon ,abang Ijai , abang anip, kak Nah n aku..  satu lagi tu keta kak Jah, abang Hezrol , Haleesya, Apit n Pajin....
memang best.
malam tu pukul 8 lepas solat maghrib teros betolak naik jambatan ..
elok sampai tu cari2 parking jumpa. teros parking then kami pown pi beli tiket nk masok tu..
masa kami sampai tu kak Jah n famly tak sampai lagi. 
kami dok jalan2 ja.

:: ada orang yang amik gambaq .. x sedaq::

:: berkenan ngan pokok2 tu

.:jalan2 depan rumah sumatra:.

::sebelum masuk rumah sumatera::

 sampai2 tak pi kat tempat game teros sbab kak Jah suruh tunggu ..
masa dok jalan2 tu dan lagi beli buah berang .. sedap!! .
aku suka buah tu ..masa dok beli tu tgok orang dok juai tu semangat dok goreng buah tu ..
teros aku pi beli...:)
dalam berapa minit tunggu Kak Jah sampai..
kami pown teros pi kat tempat game2 tu..
first2 jumpa hunted castle ..tengok cam best n menakutkan .

::patung dino makan pala orang.. geli tgok::

tegok2 token nak masuk tu 6 token= RM12
pikiaq2 bek tak yah .. tak berbaloi..
aku dan amik gambaq ja..

:: tak mau kata pa2 kat gmbaq ni ..seyes pelik::

terus kami ( aku , kak Nah, abang Anip n Pajin ) p men  X coaster..
kami dok satu benda tu empat orang...
best rasa mcam nak pelanting( nak men game yg terok2 lagi ganas takut muntah bek tak yah)..

::abang anip sempat lagi amik gambaq masa benda tu jalan::

habis men tu memang dok gelak2 ja teringat masa dok atas X coaster tu.. 
lawak nak gelak tak cukup nafas.. seyes aku cakap tudung habis herot pekot lepas men tu..


::Challenger best gila tengok::

aku tak naik pown . gayat gilak2 aku tengok ..
orang yang ada dalam tu macam tak cukup nafas menjerit ..kuat gila dya goyang..
:: kami2 la yang pi + sorang yang amik gambaq::

::kak Jah famly::


lepas tu kami semua pi men Bum Car...
best sangat2 ..semua tak reti main..main tu memang kira gila2 punya geng .. 
tapi memang best.. :)

:: seyes muka aku pelik masa nih.::

lepas habis men bum car.. kami nak pi icity.. tgok2  kak Yon tiba2 ja nak pi men X coaster..
kami berempat tadi dah men dah kena la men len .. kali ni
satu benda tu naik tiga orang ..
benda yang first  Kak Nah , Kak Yon . n abang Ijal..
::gembira::

yang kedua pulak aku , Pajin n abang anip..lepas kali kedua pening2 naik tu.. 
kami teros pi kat Icity.. 
cantik sangt2 tempat tu.. best2!






:: sebelun balik sempat lagi amik gambaq sama angry bird besaq::
okeh... yang tu ja aku nak cerita..
sebenaqnya  banyak lagi tapi dah malas nak tulis n uplod gambaq banyak2 ..
cukup la tu ja.. :)
 papai semua.. ~~



                                                    By: Syafiqah  Othman