Saturday, October 24, 2015

Hii :)
hari hari yang agak sibuk berlalu dan bakal berlalu..
jadinya cakap nak update selalu tapi tak terupdate juga.
what a hetic weeks.
nak siapkan macam macam tapi tak tersiap.
haih mamang tak boleh pakai .hihi *sorry
oh ya.. convocation day tak berapa hari dahh. hehehe..
"congratulation and jubilation i want the world to know i'm happy as can beeeee"
nyanyi gaya lagu cliff Richard kau. muahahahaha
sangatlah excited em em. tapi risau pun ada.
dah lah tak tau benda selambe tak pegi raptai.
nanti terketo sorang2 atas tu camana.
ohh tolong lah. jangan buat perangai kang memalukan pulak.
hahahha ohh bencinya
btw wish me luck! XOXO

dan dann.. lepas konvo dah boleh urus visa (patutnya dah siap tapi hahahaha )
kita dahulukan apa yang didepan dulu. kejap ja kan uruskan visa? hihi byebye

Thursday, October 08, 2015

Harris J ?

Hai..
Harris J? maigaddd! harris J kot..

geeeez.. apa pandang2 saya.   *nehh

Dihujani harris j di timeline twitter yaw! terfall in love jap dengan suara ala ala justin bieber tu.
magossh. tapi ni islamic version beeb! dah lah aku pernah jadi belieber dulu. dulu lahh. Zaman tok nadok dulu.. hok mana belieber tegaq nu nah lah boleh dah bertukaq arah. takdak lah yang tersasar dengan maksud yang tah papa tu. aduu. pagi petang gua pun dihujani suara harris j. 
pergghhh pengakuan berani mati ah.
aku suka ter fall in love jap dengan suara dia * love eye emoji*
kihkihkih

tapi adik adik kot kau.
kang orang tanya krash kau umoq berapa?
umoq 17 ha marah marahh~! 
hahahahah aiyo lepas satu satu.
ingat lagi pernah fenomena dengan nama hamood. hahahaahha
tipu lah mana2 tak penah dengaq lagu dia yang dok "laa laaa laaaaaa" tu kann?
even budak kecik 5 tahun pun dok nyanyi lagu bahasa arab. tak ka heran.. hang dulu darjah 4-5 pun nak cakap bahasa arab gagap. tapi puak ni. nyanyi siap slang arab fiau fiau kot. dasar budak budak, kang besaq ni tak reti baca quran ni memang jaga! . aku puk sorang sorang. 
*aih nak cakap pasal harris j termasuk pasal hamood pulek . hee. 

balik pasal harris J.. awww..
meh sini meh.. meh dengaq lagu mehh,
ni antara yang aku suka lah...sebab maksud kena dengan situasi aku.. aku suka... selebih nyaa suka juga. tapi taknak tarok sini..
p cari sendiri ah youtube sana ada. kahkhakhak

 Promise//Harris J 

You are my life // Harris J 


Suka aku kejap ja ni. ni haa dengaq tetiap hari kang bosan tak dengaq dah lah.
hahahahaha okay itu saja peace yaw! harris j k l m o p q r s t u v w x y z..
*clappp *clappp byee. hihihi . 

Sunday, October 04, 2015

neww bie ? oh hye!


Hai semua :) 
hihi dah lama tak bercerita dalam ni. dah lama juga tak mesra alam lol.
hahahahaha !
Kadang rasa nak berenti tulis blog, nak tutup terus blog
kadang ada juga sayang haihh. Padahal ada blog pun macam nak tak nak ja layan. 
kesian kau eh blog.zaman dulu boleh lah nak meluah apa dalam ni, tak banyak tempat nak meluah.
sekarang toksah cerita lah instagram, twitter  lagi.. 

Jadi anak tirikan pulak si blog ni. 
anak tiri pun takda galang ganti,  sayang lebih yedok? 
hahaha. itu lah blog ni banyak ku simpan kenangan dalam nyaa.
dari mula kenal dunia maya, kenal pahit manis kehidupan setia betul^^.
haihhhhh. dalam hati berkarang nak cakap apa mai depan depan beku kau eh .. 

start post ni.. ingat nak jadikan blog ni macam dulu balik, tapi takut tak terbuat.
harap menjadi lah .. tapi baca baca balik apa ke benda aku tulis dulu lawak cam pa lagi dah.
malu pun ada *gali tanah kamboih muka dalam tanah woi. 
rasa nak delete tapi fikir balik biar lah kau aman disana
*baling bunga*

nak letak chat box balik tapi takut tak kuat nak blogwalking macam dulu.
jadi stay dulu camginih kan. Apa apahal do comment duh. nanti ada masa gua melawat balik ah..
gila ayat wa dah macam nak gadoh dah kenapa dohh. kahkhakha
kahak wey gelak camtuh.
okey lah tak lari syafiqah othman dulu dengan sekarang. 
perangai lebih kurang.. cakap melalut. slow melow lah kan. cakap ja kasau tapi hati gua lu apa tau.

mihmihmih. *konon gelak comei ah ni bunyi kucing ninja boy kunun.
baideway. saya dah nak konvooo!!.
ohhh yeksited mak dik non oi. masa awal dulu nak masuk belajaq dilema macam hapa mengadu dalam blog ni jugak en. so skrg dah habis belajo. makasih dulu kawan , kakak n abang2 alah kawan dalam blog ni kan doakan yang terbaik untuk kiteee. kekeke. muahh semua! tapi itu lah lost kontek semua nya. i do miss y'all :') 

start awal dulu. ramai yang tunjuk ajaq how to used blog ni. ohhhh tak terhingga pengorbanan mu pukul 2-3 pagi still bersengkang mata ajaq letak nuffnag dalam blog. hahahaha itu lah yang aku ingat pun . sebab blog ni apa khai susah beno nak handle dulu nya. ka aku yang tak reti tapi memang gua rindu senpai sempoi blogger sekalian alam oi.
sunyi wa punya blog lu apa tau. 

haiii. panjang juga dah tera takdak benda nak cakap tu. ayiook syafiqah kan. ~~'
tau ramai kawan kawan follower tak aktif macam dulu, jadi sapa yang masih aktif pleasee! keep sentuh hati saya macam dulu balik. kahkahkahhhh. tak lah sebenonyeee nak cakap. ayuh lah keep intouch balik macam dulu geng. follower ramai saja senyap dah semua. ka lama sangat mendiam sampai tak sedaq dah seribu tahun berlalu? dengg. 
gila nak oi lama-lama pegang keyboard. heh! 

okey dah malam pun larut sangat dah. adios amigos. 
 musim jerebu kan, jangan lupa minum ayaq kosong banyak . badan sehat otak cergas diknon! 
nd malem! xoxo

Friday, October 02, 2015

Cermin Hati

Tak banyak beza dia dan aku.
rupa : dia manis (manis dia aku suka) berlawanan aku
perwatakan : yang beza mungkin dia sedikit garang aku lebihnya garang.
tapi pandang dia aku nampak cerminan aku.
banyak sama aku dan dia.
sekali dia mengadu tentang kehidupan.
seakan sama dan mirip jalan ceritanya.
keluarganya orang hebat hebat.
bercakap tentang tuhan tersentuh hati.
dimata aku kami serupa.
apa yang dilalui nya dia, aku juga pernah lalui.
masalah keliling pingang , aku juga pernah rasa yang sama dahulu.
dia mengadukan benda yang sama.
aku tak pandai nak nasihatkan apa sebab aku pun sama..
cuma kata kata semangat yang nak aku dengar saat aku jatuh dulunya..aku katakan pada dia.
terima kasih atas soalan yang kadang nya umpama aku bercakap depan cermin.
sekali aku balas apa yang dia soalkan terasa aku menjawab apa yang terbuku dalam hati 
cermin betul^^


p/s : Fighting nusai fightingg~!!