Tuesday, January 27, 2015

Sejuta Sayang

hewhewhew..

Hai..
Sedar tak anda, ramai yang sayang kita? muahahaha LOL soalan  ..Perasan tak lately bersepah status kau curang aku aku curang kau, kau tingal aku aku tingal engkau, kau cerai aku aku cerai kau? *lagi apa? k macam-macam lagi lah. Lepas satu-satu naik dekat home tu.. Kita baca jer. *winkwink (; "Eh sekarang musim cerai berai kee?" muahaha terasa ha hambik lah. kahkah bergurau sajee. Bersimpati saya tengok hadik-hadik hakak-hakak. 

Ada pula yang jenis "Apa!! , Taknak dengan haku?k fine aku bunuh diri" oloh adik kakak.. Apa pasal laa macam tu..Dah lama hidup ke nak mati-mati ni. Seriau saya cakap mati-mati ni *takut oi amalan tak banyak .. Nak hitung apa. Mati bunuh diri? Neraka dekk.. haa. taktau lah apa tujuan engkau hupdate bunuh-bunuh tuu.. Kau nak raih simpati dengan si dia? dia langsung tak kisah beb~ 

 Contoh hilang sorang dah takda yang lain --'
Be strong dan teruskan lah hidup..Ramai lagi apa yang sayang kita.. Satu kau hilang beribu sayang kau. tak caya tanya Mak Ayah. sayang kau ke tak? kalau dia cakap tak sayang patut lah kau mati. k melawak. muahahaa. bergurau wey.. tak laa. Mak ayah mana tak sayang anak, ye idok? . kekeke, Tapi percaya laah. Dalam berjuta beribu manusia. takkan tak da yang sayang kan hengkoo?

Sudah-sudah lah sedih tu. Lama-lama kau sedih, takda pun yang simpati *kang ada pulak mulut busuk yang cakap "PADAN MUKA KAU KENA TINGGAL, SAPA SURUH KAPEL, SAPA SURUH KAU KAHWIN , Dengan si tua tu pulak, dengan si muka pecah pun kau nak!!". Mesti benci gila mulut busuk ni kan?Ramai pulak mulut-mulut tu.. Sooo baik kau Muveeon aje. Tak payah stress..We don't need wings to fly lah gegel. ramai lagi yang tunggu kau tuuu. Tak caya cuba tengok ceermin. Dah dah g bersiap lekas. Kasi cantik-cantik.. kekeke 

 Hidup  ni tak lama,buat apa kita bersedih. :)
#sambungKerja

Wednesday, January 21, 2015

Masalah awak, masalah saya :)

Pagi tadi kawan ada datang Cerita masalah dia (dalam kepala pikir, masalah kita tak habis, nak tambah masalah dia kita kena pikir) *tsktskk. tapi tak cakap la dekat dia. Dengar juga sampai habis pastu dengaq-dengaq.. Dia minta nasihat mintak pendapat.. Tengok balik pada masalah dia, keadaan dia sekarang memang tak boleh salah sapa. Macam hang salah aku . aku salah hang tak boleh macam tu. kita nak cakap lebih kita tak tau sangat apa-apa .. tetiba ja mulut laju cakap
"Positive dengan Allah. Kalau kita redha insyaAllah baik2 saja.. Kalau tak boleh sangat banyak-banyak berdoa. Minta tuhan ganti hati baru .. Tuhan ni bila kita doa bukan dia tak bagi, cuma lambat atau cepat. ataupun tuhan gantikan dengan yang lebih baik. "

Dan lepas saya cakap tu macam kedebush dekat batang hidung sendiri..Mungkin Saya pun lupa Tuhan sebaik-baik perancang.Uji kita nak kita dekat dengan dia. Selesai juga satu masalah saya. :)

Tuesday, January 20, 2015

Next page please

what a tough day -- haih mengeluh mengeluh Allah.  Nak cerita macam-macam yang keluar sepatah. Orang kata simpan lagi baik but i feel like : stress nak mati bila saya simpan sorangg.. Tahap HENTUK pala dekat meja pun dah tak rasa apa .. u know wht,, last night Saya stress saya hentam orang 2x ganda teruk dari hari biasa saya hentam orang. banyak benda saya fikir. i scold orang tuu. i cakap apa. i tak ingat tapi suara agak tinggi la. then dia letak phone. ... i feel bad. :'( saya call .. no answer.. . bad syafiqah iz bad .. after i done baru i sedar .*macam dah too late nak apologize. and wht should i du? i feel like i'm too much. yup so sory hmm  almost 2 week saya demam, batuk, selsema *andd saya takda asthma tapi sekarang rasa breathless sangat. Macam orang asthma saya rasa .. Dan sekarang saya tengah prictical. Ada project nak kena siapkan , ada propsal nak kena hantar. bertambah banyak bila haritu saya ke umrah dalam 2 minggu dan semua kerja untuk 2 minggu tu saya kena habiskan dalam 3 hari TT__TT  Stress what? T__T  bila cerita2 dekat orang semua benda ni they said "alasan la awak" tau tak stress tu macam mana bila u dipush with your company, your collage, dan dengan diri u sendiri pun tak satel.. someone be my ear ! sobssobs. Pernah rasa tak stress sampai awak tak mampu buat apa-apa selain menagis. Hard feeling. Dan harini rasa kuat nak cerita. Saya simpan saya sakit.tapi saya tak tahu dengan siapa saya nak kongsi.Penat sangat.. feel like takda sapa bela perasaan kita. Sobs sobss :(   


#sambungKeja