Saturday, February 22, 2014

Pantai Melawi, Kelantan ^^

Hai Assalamualaikum..

Memandangkan ada masa untuk mengupdate belog usang ni aku nak update sikit..Dah lama tak buat cerita ceritit dalam belog ni. So harini nak share cerita minggu lepas.Maklum. sem ni tak banyak project so kami banyak p jengjalan. P picnik dengan kawan2 macam satu nikmat tau, dok stress2 so keluaq tengok ciptaan Allah lega sikit. accey...takdak stress mana tapi best tau pantai Melawi ni. nak habaq punya bestnya pantai dia sampai dua minggu berturut2 aku pi haaa.. *boleh nampak punya pulunnya nak hbaq betapa syok tu?

Atas permintaan Cik Jazilah, PA kami *Penasihat Academi* dia ajak kami anak jagaan dia p pantai. Pastu kami pon punya rancang best laa. Main bagi tugasan. deyni bawak ini deyni bawak ini dan deyni bawak ini. masing2 bawak bekalan , bawak sorang sikit. Geng rumah aku ni cakap okey kami bawak bihun goreng *siap ada sambai hitam,muahh*  ada geng rumah lain bawak nasik goreng, geng laki bawak ayaq gas dan jajan2. yang best PA kami bawak ayam bbq yang dah di perap. perrhh. memang syiokk habis!

kami pempuan bawak 2 kereta.PA naik satu kereta, ada lagi dua kereta lecturer lain *kami sendiri tak kenai sapa dan 4 kereta konvoi sama2 p pantai sebab kami gegurls ni taktau jalan kelantan. laki naik moto depa berapa kerat. p awai .. sesampai tu memang exited gilaa. setai aku memang habis hati bila nampak pantai main nak terejun jaa. tambah2 p tu memang tujuan nak mandi2 nak bakaq memang aku p pakai baju untuk mandi terus haaa..memang gedik habis tengok laut. hehehehe

*sebelum masuk ayaq. gegurl dok amik gmbaq. hat laki dok buat bara.

kengkawan lain macam dok pkiaq dua tiga kali nak masuk ayaq ka dak. ada dok rehat2 dulu yang aku dengan sorang ni memang terus terjun pnya. lama sikit yang gegurls lain baru pakat masuk ayaq. macam2 permainan dah main dalam ayaq, baru teringat  laki dok jaga api bakaq ayam. hahahah bagus kami pempuan2. laki yang tolong masak kami dok mandi manda. tapi memangkan keja laki selalu bakaq2? hahahaha

*kita mengupdate tengok balik gambaq ni. fieewww menguji betul. lapo weh..

dok mandi2 depa panggil makan. ayam dah masak. perghh. memang kebulooo~ letih main pastu naik makanan dah terhidang.  pakat makan2 dan ada lecturer bawak kek coklat haa. fevret aku kot. syiok. PA dok amik gambaq2 apa semua yang kita basah lencun memang tak laa nak pegang phone pulak kan. tapi memang enjoy gilaa. terlupa esaimen2. project2. hahaha. tapi nak cerita pantai nya best.laut dia landai. so p jauh mana pon tak dalam.. maklum laaa aku kan terlebih tinggi. hahahaha.


*thanks cik ain, kita semua basah2 so dia lah yang paling rajen melayan semua
-sapa suruh tak terjun skli an- hahahaha

lepas makan, ambik2 gambaq apa semua dan kembali terjun bermandi mandaa.sampai berhingus weh tersedut ayaq laut banyak. kahkahkakha loklaq!

*PA kami yang berbaju kurung tu haa. Syang sangat dekat dia. 

k. habis semua tu sampai Pengkalan chepa pukul 8.30 malam. memang macam long journey jaa. penat tapi best. the one of the best memory kat kelantan.amboi ^_^ dah tak lama dekat kelantan. tak sampai setaun dah pon. muahahah sedih pun ada, tak sabaq nak habih pon ada jugak.  hehee.. best jugak hidup dekat kelantan . makanan masih lagi murah. yang penting banyak pantai. hahaha. k mengarut sudah.
Assalamualaikum
write with love.  
Syafiqah Othma