Thursday, June 13, 2013

i ♥ PENANG big big!

Assalamualaikum
hai apa khabaq?

Hujan hujan dan hujan, mai harini  tak hujan tapi macam nak hujan Alhamdulillah sejuk. 
sedap tidoq, tidoq dan sangat sedap untuk tidoq. haha memang suka tidoq. kalau orang nak respi kuruih jawab lee kurang makan sebab tidoq banyak . pon boleh kot. k. nak setori mori carita pasai hari sabtu haritu,kami pi jalan penang tah dok penang saja tak habeh lagi round2 penang. Gilaa nak habaq rasa terujaa lain macam dengan PENANG ni. dok tepi laut rasa nak pi terejun jaaa. serius nak terejun. teringat pulak baju tak bawak so abang kata toksah dok buat loklaq satgi habeh basah keretaa bapak.

Okay! Mula2 pagi tu dalam pukui 11 lebih keluaq rumah,pa ingat sangat, kami teroih pi Bukit Bendera buat kali yang kedua dalam hidup.. kami pi 4 orang, abang , dengan anak sepupu 2 orang  :) budak2 banyak ragam, banyak gelak dok dengan depa. haha

*Pandu cermat jiwa selamat ..

*amrina rusyada MOK-mok orang kata! hahaha dia gemok montel.
geram gilaa 

terbaru ada musium burung hantu dekat atas bukit bendera. 
budak2 masuk free, dewasa RM10 ... 





gNak guna teropong bok masuk duit baru boleh tengok, buh RM 1 jalann..
budak ni cakap. awat nampak putih jaa. amrina tak nampak rumah pon. -.- ya memang laaa. mana sampai nak nampak bawah, melangut jaa.

tengok bawah tuu :) huhuhuh.. mak tengok gambaq ni mak cakap
" Macam kat singapo dah mak tengok " 
seriuss cantik pemandangan kat atas tu :))

sementara tunggu train nak turun bawah dok beratoq, pakat dok buat gilaaa.

*Penang Festival - pakat dok main layang2. layang2 besaq2, besaq dari kita pon ada .

mula2 budak2 tu nak ambik gambaq sekali dengan costume tu tapi bila pi dekat depa dok buat takut teros lari. tengok! -.- tingal mak budak jaaa. 

*masa pi ni depa pakat bok turun dah layang2, rugi sebab lambat sesaat. hahahah

layang2 sotong.

yang ni pulak hanya di penang aku rasa, kalau hampa perasan la tu bukan lukisan. tapi tu dia guna besi! banyak benda2 macam ni kat penang.tapi aku dan ambik gambaq yang ni saja, kalau nak pi tengok yang lain takdan budak2 tu dah mengatok+letih jalan sari tu kami teroih balik . heheheh

.




Dah yang tu jaa. semua tu sumber dari google dan nak habaq tu semua HANYA DI PENANG 
that y aku love penang so muchhhhhhh muchhhhh! hahaha 

lagi nak habaq kalau hampa nak tengok lagi macam kat dinding tu search dekat google wall art at penang nanti dia keluaq macam2 lagi.aku ambik yang mana aku rasa nak ambik jaa .hahahah.. aku suka bab2 seni ni, sebab cantik2 tu menarik perhatian aku ,kalau nak p tengok sendiri pon boleh jugak, pi ja round2 penang gorgetown nanti ada tepi2 dinding tu 

okay :) itu saja nak kongsi2 .. Jom melawat penang. *dan lagi promote. ehehe
thanks sebab sudi singgah dan baca.jangan lupa tinggalkan jejak. 
byeee byeee :) Assalamualaikum :*



lot of energy i write ni ! 
Syafiqah Othma