Thursday, May 23, 2013

Takdak Tajuk (--__-- ')

Hai Hai Assalamualaikum ^^

Apa khabaq semua? hope sihat2 laa nuh. Ekcely nak habaq sekarang ni tengah cuti DUA bulan , tak tautau nak buat apa dalam cuti2 yang sat macam ni . Perents keja,sibling yang lain keja and ada tengah belajaq *depa tak cuti. Serious nak habaq bosan macam apa taktau. Tiap2 hari buat keja yang sama, nampak muka yang sama (bila tengok ceremin) Bangun pagi kemas 1 rumah *jadi bibik tidak berbayaq. macam2 lagi buat sampai kan rasa stress nak mengila ja. nak keluaq dari rumah *sidai baju tu tak kira la huaaaaa! tersiksa tahuu. macam tak dak life. :(


Nak keluaq rumah bawak keta takut kena tahan *mana ada lesen, Tu laahh. Bila nak pi belajaq memandu big Bos kata takpayah lagi nanti la ambik. lani kemas rumah jaga rumah masak apa yang patut. rasanya macam mem besaq dalam rumah ni . Rumah ni aku SORANG yang punya. hahaha -.-' tak syok pon.

Masa awai2 cuti boleh tahan lagi pi jalan 2-3 hari pastu balik rumah back to normal buat balik benda yang sama.. memang syok! -..- huhuhu. apa pon bersyukur la dapat dok rumah. Walaupon tak dak penghuni.tapi ada hero . sayang sangat kat dia. walaupon dia cakap aku takpaham tapi aku tau dia paham aku tengah sunyi. tiap2 hari aku pi cakap dengan dia. hahahahahahaha.gila tak gila aku lani??? 

Nah setempek gambaq hero 
Dia ni dah lama menduda.Kalau sapa2 nak masuk line boleh la aku rekemen. 
dia anak kepada Arwah Laila Dan malek *tekan link tu untuk baca pasal malek :)

lagi cerita haritu Ada anak kucing mana taktau tiba2 dok mengembek  mengiau belakang rumah, dok ada tali pusat lagi baru lahir kot tak salah aku , memang geli sangat2, bau darah *bukan aku pi bau tapi dia lapaq sangat aku suap susu kat diaa. kesian dari pagi sampai petang nak magharib mak dia tak mai, tobat lapaq. aku suap guna tempat nak inject tu. *kreative jugak aku ni. muahahaha!. 

*siap guna bekas aiscream. hahaha. kain pereca mana tah aku kutip. kesian dia sejuk. 

masa dok bagi dia makan tu, tiba2 aku dengaq ada bunyi anak kucing lain.siasat punya siasat. ada adik beradik dia sekali mak dia pon ada dekat atas vranda belakang. apa lagi aku pi sua la kat mak, kata tu anak dia. -.- macam kucing tu paham aku cakap apa. aku bagi jugak. hahaha. last2 tu bubyee ja la kucing tu takpayah nak suap dia sampai besaq. dok pikiaq  hidup aku selalu mesti ada kaitan dengan haiwan.
best gilaa kot . -.-'

Bila dok rumah takdak keja mula la tengok gambaq2.ehehee rindu gila kat kawan2!
Kos kami sikit ja orang , bila sikit jadi rapat la.Semua baik2,satu pala, tak banyak ragam,susah nak dapat kawan macam depa.huhuhuh..*tobat kalau depa baca syok,aku dok puji . kihkihkihkih. okay ni tak melawak , memang betui pon, nak puji hampa depan2 tapi nanti hampa kata *macam ada apa2 ja capikah ni tiba2 puji, mesti ada buat apa2 ni. hahaha. okay tak, aku tak mintak apa pon just nak berterima kasih sebab sudi berkawan
dengan aku. *tiba2 rasa macam sebak  hahah okay hampa semua osem gilaa!  

*Nah setempek gambaq time dinner 

hhuhuhuh okai! takat tu ja nak cerita pun , boringkan? boleh tekan pangkah atas tu, anggap aku tak pernah cerita, dan hampa tak pernah baca.  -.- hahahah. tak lawak. okay itu sajaa. byebye. take care. Assalamualaikum :)

*hampa2 kalau cuti buat apa ??

lot of energy i write ni ! 
Syafiqah Othma