Wednesday, November 28, 2012

Mayat dalam locker..

         

              Pagi tu baru sampai Asrama setelah sebulan cuti, balik kolej dengan hati berat sangat-sangat. Biasa la, mood cuti masih ada lagi . Sampai dalam pukul 5 pagi. serius mengantok teramat. terus letak kepala atas bantal . memang nak terus terlelap. masa tu memang ada smell someting. Busuk okey!tapi mata lagi malas nak bukak..

Bangun pukul 11.00 pagi. serius penat sangat. so bangun lambat laa. Bangun2 tu siap2 nak keluaq pi KB MALL. okei aku semangat siap2 semua. Barang langsung tak kemas lagi. sebab aku lapaq gila. semua keja aku letak tepi. aku dok kira nak pi makan ja dulu.

Aku pi KB dengan kawan aku. okei kami pi dua orang jaa. tudiaaaa... tak tau pasai pa dok bau busuk ja dari tadi. bau tu tak hilang macam pagi tadi.Sama sejibikkk bau tu. tak pa kami pi beli barang2 untuk asrama and bekalan nak makan. beli banyak sangat2 kawan aku jadi mangsa. hehe3~ 

dalam pukui berapa tah sampai asrama. haritu cepat sangat malam. aku tak tau pasai apa. Masuk bilik. mandi2 semua. tiba2 tergerak hati nak tengok 1 loker yang berkunci  tu sebab macam busuk mai dari situ ja. aku pon pi la pelan2 . seriau jugak tapi perasaan nak tau tu lagi banyak. tengok tepi locker tu macam celah2 tu ada bekas macam ayaq dah kering kele kelabu2. tengok locker tu tak berkunci pon. cuma di selak ja.

Makin dekat makin busuk! gila gila busuk. seriuss tak tau bangkai apa yang bau busuk sangat ni. nak tau sangat2 apa dalam tu . terus aku cepat bukak locker tu. Ahhhhhhhhhhhh!!!!!
 aku nampak mayat manusia dalam tu. aku nak lari tapi kaki tak boleh nak langkah. lagi takut benda tu macam dok pegang tangan aku dok panggil nama aku .aku cuba nak lepas tapi tak boleh. :(




tiba2 ada orang tampaq pipi aku. aku terjaga! baru aku sedaq aku sebenarnya mimpi ngeri.gilaa! takut sangat2.. kakak aku yang pegang tangan aku. dia cakap dia terjaga sebab aku teriak. hahahaha. bongek sangat .Ni la sebab dok pikiaq tak mau balik kolej sangat sampai mimpi ngeri malam tadi. huhuh.. serius mimpi malam tadi macam betoi2 real! :'( sedih sangat cuti dah nak habiiih.. daftar 9/12.. tak sanggup  nak jejak kaki kat sana. :') hmm.. 

hangpa pernah dak mimpi buruk macam ni?? -.-'


By: Syafiqah Binti Othman


Friday, November 16, 2012

♥Jalan2 Terengganu! ♥

Assalamualikum..

heyy! lama gilas-gilassss aku tak menghupdate blog ni..
dah usang semacam suda kan3?! 
okeh..
todayyy want to story about my holidayyy~! yeahh! aku sangat exited nak jejak kaki dia negeri kelahiran kawan aku . gila exited nak pi. mana nak tau boleh jumpa dia kan? hmm..*tapi tak jumpa pom :'( sedisss !! takpa takdak jodoh nak jumpa kott. hahahah

okey back to story..

12 November 2012-Parents sampai kelantan dari penang.. Depa ambik aku kat Hostel. Sedih sangat time tu sebab saing2 aku semua dah balik. tingai geng2 sabahan jaa. Firstime aku tidoq dorm sorang2 selama dua malam sementara nak tunggu perents nak mai hamik. huu. memang menakutkan. lampu segala lampu semua aku tak tutup. Terang-benderang bilik aku.*hebat pembaziran di situ..
Dah tu terus ikut parents check in hotel. time tu dalam pukul 5 petang macam tu, terus ja rehat2 sampai malam. lepas isya terus pi Wakaf che Yeh..Crowded  dengan manusia dan tersangatlah penat yee! 

13 November 2012- Pagi2 lagi dah menuju ke Pasar Siti Khadijah. Sarapan kat situ2 la.Disebabkan tak berselera tengok makanan kat situ aku minum jah. okei jugak dapat lapik sikit perut. lama gak dok bershopping dekat Pasar tu. Lepas tu balik ke hotel kemas2 barang terus bertolak ke Kuala Terengganu..

Lepas habis bershopping. Otw balik hotel..

Otw ke Kuala Terengganu. Jalan ikut tepi pantai hasilnyaaa! dapat hirup udara tepi pantai.. hahahha

"aku nampak gemok lepas kahwin kan?" kata kakak aku.haa.memang gemok! :p 

Model BAZAR WARISAN yang baru ooyeahh! 
hikhikhik!

rambang mato nak pilih hok mane se~! 

jadi dak ganu aku ? hahahaha :p wek! aku tak gheti weyy! banyak kali dah dok belajaq tapi dok tak gheti2 lagi so biaq ja lah. dah tak mau dah belajaq cakap ganu.bhahaha~

14 November 2012- pagi2 sarapan di hotel and terus pi pasar Payang untuk teruskan sarapan. hahah :p actualy aku teman abang aku sarapan kat Pasar Payang..disebabkan dia bangun lambat n tak sempat nak sarapan kat hotel.
yang lain2 teruskan shoping mereka.. beli banyak sangat2 kain baju sutra kalau nak di ikut kan macam nak suruh ja depa makan baju tu.. beli banyak sangat. macam nak menega! huu! streessss! lepas tu pi ke kampung2 losong. nak belik kopok lekor. tapi tak jumpa kedai yang nak cari tu tapi terjumpa muzium. so kami singgah muzium dulu lah! :)
Muzium Kuala Terengganu.. 

siap sedia bawak keluaq pistol. hahahha..ada gaya tak?? :D



haaa! gambaq ni makan kat taman tamadun Islam..
tepi sekali tu uncle and aunty aku. aunty aku tu adik mak aku.
aunty and uncle aku ni jaga aku time aku kecik dulu especially time parents keluaq pi mana2 .
memang dah besa, pi jalan pon selalu jugak dengan depa. hee^^
 mak aku yang hujung belah kiri aku tu okey! . :) 

Masjid Kristal. panas sangat2 time aku pi tu.. dalam pukul 3-4 patang macam tulaa.Chinese pon ramai jugak, nampak comei semua pakai tudung and jubah. hee^



last.. kami singgah kat Seberang Takir nak beli kopok lekor.
serius ramai gila2 kat kedai ni.. siap kena ambik no giliran lagi..sementara tunggu no giliran , kami makan2 dulu kat situ. boleh beli and makan terus kat situ.. ramai gila orang..
ramai sangat sampai tak sanggup nak tunggu. heheh~! memang ramai.. rata2 semua orang jauh2..
lama kena tunggu sangat ayah amik keputusan tak mau beli. tapi ada kakak2 ni baik gila kot.. depa  bagi no giliran depa and depa amik no giliran kami.. lagi pon no giliran depa dah sampai pon. :) alhamdulillah dapat jugak bawak balik penang kopok lekor tu.. :)
aku suka kopok lekor. hahahah!

Lepas tu kami betolak balik penang dalam pukul 5 petang.. serius penat gilaa. Perjalanan yang sangat3lah panjang!
huu! dengan kereta penuh dengan barang2 shopping mak dengan kakak..lagi stress aku dengan abang aku laa. barang tak beli pon tapi terpaksa berhimpit dek kerana barang yang terlalu banyak tu~!
sabo je lah! :'p dan kami sampai penang pukul 2.15 pagi macam tu.. huu.
macam mana kalau dapat orang Ganu nanti.. tobat lama nak kena berkampung dalam kereta! hahahahha!

setakat itu dahulu percutian kali nih! hehehhe..
insyaAllah the next journey will be held on December 1/2/3 in Melaka! okeY daA!
Assalamualikumm w.b.t....


By :Syafiqah Binti Othman