Tuesday, September 18, 2012

Biar dipanggil manja asal mereka tahu hati kita..

haiii.. Assalamualikum.. :)
meh lar na story2  dengan hampa-hampa hari ni biaq blog tak berhabuk2 ..
dah orang semua dah pakat cerita pasal benda lain dah.. hat aku dok cerita pasai raya lagi
mesti naik muak tengok baju raya aku tu kan?? takpa2 . aku dah update ni.. toksah dok lorghat pasai baju tu la narr.. mai aku nak story2..

actually im happy now. yeahhh happy gila2 nihh..
biaq apa pon terjadi ada problem ka apa ka im always happy..
boleh taqa tu weh? hahah.bagi pi laa noo~

aku happy sebab tiga hari lepas prents aku mai dari penang..
gila bestt! walaupon prents aku mai sini sebab meeting aku tetap bersyukur mak ayah mai sini. sat pon jadi la jumpak mak..
i  missss u sangat2 maaaaaa!!!!
gila aku rindu depa. :') dapat jumpa tu teroih aku peluk mak..
hahhaha,,, dok cakap i miss u maaa , miss u sangat2! hahah..
mak pon dah taklarat dengaq..saja nak biaq mak stress sebab aku dok ulang benda yang sama.
sebab aku nak mak tau aku rindu dia sangat2.. heee^^
 dok bekempit dengan mak .. mak meeting aku tunggu luaq.. elok mak habih aku jalan2 dengan mak..
sampai kawan2 mak dok kata aku manja dok kepit ngan mak ja.
*aku just nak menghargai masa dengan prents aku ya makcik..

rasa macam nak cakap jaa, mesti la makcik. bukan selalu nak jumpak mak..
lagi pon makcik ada ka anak macam saya dengan mak saya..
makcik ada???
hahahah. melampau aku kalau pi cakap macam tu kan.. hahaha
*makcik jeles leteww.. :P

dah malam tu pi wakaf che yeh.tah aku takdak nafsu tengok baju2 kat situ..
yang mak ngan ayah dok beli baju sutra, okei aku tak minat baju2 macam tu.. susah nak jaga,.
mak ayah dok suruh pilih.. bagi apa pon adik ambik la mak. hee^^ baik kan anak mak ni?? hahah..

 malam tu tidoq kat pantai cahaya bulan. apa tah nama chelet tu..
takdan nak perati.. tidoq lambat dok gosip2 dengan mak.. hahaha. dah lama tak story mory dengan mak.. ayah dah tidoq awai kot.

esok tu bangun sarapan ,, sedih sangat dah .sebab mak nak balik .meeting habih pukui 1 . peluk ciom mak ayah sambil menitik ayaq mata. kuikuikui.. besaq panjang dok teriak lagi buat malu kat orang ja ayah kata.
biaq la depa takdak anak macam adik .. hhuuu.. :') okei la tu dari mak tak jumpa langsung kan..

hargailah masa bersama mereka selagi mereka masih hidup. :'(
berhentilah sekirnya mereka melarang jangan tunggu hingga mereka diam membisu...
biaq dipanggil manja asalkan kita masih sempat menunjukan sayang kita kepada mereka..
saya sayang mak ayah saya sangat-sangat2!!! :')

p/s: dok berkepit dengan mak ayah sampaikan tak dan nak jumpa mak ngan pak mentua.eh~! hahaha..


By: Syafiqah Othman

12 comments:

  1. entry mula best je baca..yang last sedih sangat..kak fiza terasa kesedihan tu..hurmmm :'(

    kirim salam dkt family pikah ye..pesan kak fiza belajar molekss molekss kayy..:)

    ReplyDelete
  2. @ Fiza Suhaimi :huuu tu la.. sedih sangt2 hari tu.. hurmm.. hee^^ okei sat g nak kimslam dekat mak kata kak kimsalam. hee.tq kak.doakan piqah naa. :D

    ReplyDelete
  3. wahh, sdah ada mak & pak mentua rupanya, hikk...

    ReplyDelete
  4. whhh :D hehehe samelahh time df kat PLKN dulu. org ckp kite ni dok manje jee ==" padahal dieorg tu tak tau nak nkmti masa tuu huhuh

    ReplyDelete
  5. @ caliph shuriken : hahaha..ha'a. dah ada dah aihh.. hahahahha

    ReplyDelete
  6. @ Detective Fiqa : kan2. piqah pon dah besa dah kena macam nii.. dulu masa kat asrma pon dok kena macam tu jugak.. sabaq ja laa. :) hee^^

    ReplyDelete
  7. alah, sy smpai skrg pun org ckp manja dgn mak ayah.. biar la piqah.. jeles tu.. haha

    ReplyDelete
  8. @ aisya : hahah.. yka kak aisya. :P manja ngn prents x pa kan.. hee. memang slalu org jeles ngn kita ni. hee

    ReplyDelete
  9. anak bongsu ni mmg manja...


    p/s: hai

    ReplyDelete
  10. @faizfakhirin : hee..ya ka?? x ponn.. hehehe..

    p/s : hai2.. hahahah2

    ReplyDelete