Friday, August 10, 2012

Cinta punya pasal la nih??

Salam semua..
 hope sihat2 sokmo la noe.
huu.. lama jugak dah tak update blog ni.. 
kesian dia aku tinggal dia sorang2. heheh
okey.. sebenarnya macam2 la berlaku 2-3 menjak ni.. 
sampai kan aku tak boleh nak kira berapa banyak kes aku kena selesai..
sampai ada yang tak sempat nak selesai.
*buuuu.. bajet gila ayat aku ni kan? hahah
acually aku busy dengan assigment2 tobat banyak gila.
ni tambah2 dah nak balik raya lecturer bagi keja macam hujan lebat jatuh atas zink.
hohoh.. banyak kan? *okey sja nak hypebola skit hahaha
dengan ada problem macam ayaq sungai mengalir. memang tak boleh nak kawai.
ada 1 minggu tu aku tak boleh nak belajaq langsung. 
keja nagis . hoo.. mau bengkak mata.
masalah tak putus2 ,
tu tanda Allah sayang aku kot kan.. dia bagi ujian macam2.
 rasa tak mampu nak lalui ujian macam tu 
huuhhh..
aku mampu sabaq ja time tu. 
sedih gila2 .macam2 perasaan ada..
"Allah tidak memberatkan (menguji) seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya..(al-Baqarah 286).." 
masa tu rasa down gila2.
 kawan2 banyak bagi kata2 semangat .
*syang depa sangat2. :)syukur ada kawan macam depa. huhuhu

time tu jugak aku rasa memang dah tak boleh nak hidup lagi.
nak mati tapi amalan pon tak cukup lagi,hahah3
sebenarnya aku ada rasa tersepit antara dua masalah .
melibatkan perasan .tu jadi feeling lebih tu.
then bila orang cakap apa2 pasal perasaan terus ayaq mata cepat ja mengalir. 
seriously aku dah taktau nak buat apa time tu.
sokmo tanya kawan2 "awat Allah uji aku macam ni?"
aku letih macam2 ujian Allah bagi.
kengkawan ada cakap kalau kita nak berubah memang banyak dugaan tu tanda Allah sayang kita.
Dia nak kita lebih rapat dengan Dia.
kengkawan ada jugak cakap jangan amik kira apa yang orang fikir kat kita asal kita buat apa yang Allah suruh dan tinggal apa yang Allah larang. huu.. :'( 
biaq orang pandang tak elok asal di sisi Allah tindakkan kita tu betul..
masa tu baru aku rasa Allah sayang dengan aku. 
it okei. try untuk buat takdak masalah yang mana boleh selesai aku selesai.
yang mana tak boleh tu aku letak tepi dulu .mintak kawan punya nasihat..
huu.. depa terbaik laa.  :) sentiasa bagi sokong. hehehe..
now im okey, :') see. how i smile. :D it better than before right??.. hahah

*acam mancung tak hidung aku? , capat angguk! kalo tak aku tembak! hahaha2!

hari yang dalam gambaq tu aku baru ja okei. 
gila mata bengkak. 
so nak mula hari baru awai2 pagi dah amik gambaq. 
nak ubah mood hari tu.. hehehe.. mengada kan. :D
okei kisah apa tu gambaq aku. ahhahhaha

for sure la kan..walau apa pon yang jadi hidup mesti teruskan..
untuk study sila letak semua masalah kat tepi ..
soal perasaan semua jangan bawa dalam masa study ni..
okei?! tu kalau nak bawak jugak time study ni nanti ada problem memang terjejas pelajaran tu..
aku berpengalaman kot. haha..
hidup baru setahun jagung tapi aku dah rasa benda tu. 
memang aku tak boleh nak fokus, nak study ,nak buat macam2 semua nya aku tak boleh.
terlampau sedih. ahak4~
kalau boleh elakkan tu elak la yaa.fokus study..


tu untuk masa depan. 
kalau nak happy2 sekarang susah masa depan apa guna kan?..
tak bestkan bila dah jadi macam tu. =)

so kawal2 la yur feeling tu. :) 
best jugak bila dapat lepas gian taip menaip kat blog ni. 
rasa lega tau. hahaha4
last words doakan aku tau .. terus kuat tempuhi cabaran2 yang lama tak pon yang bakal aku tempuh  :') 
huu.. :) maceh naa coz menjeguk n membaca  blog ini.

*best kalau ada anak comei macam ni. hagagaggaga! heee. :)   
Papai sayang2 sekalian. <3 p="p">


by:Syafiqah Othman





16 comments:

  1. insyaAllah piqah boleh.. hehe..

    sy dulu pernah jugak mslh dtg mcm mencurah2 ke ladang gandum.. time tu mmg sedih gila, kwn2 pun semua lari.. sabar je la.. nasib baik la daya ingatan kat family ni kuat.. teruskan je.. Alhamdulillah sekrg ni dah OKAY! hehehe

    ReplyDelete
  2. @aisya : thanx kak aisya.. :')mmg hidup skrg ni kena banyak bersabaq kan? huu.. sbaq ja laa. :)

    ReplyDelete
  3. hidup mmg akan di penuhi ujian, allah uji kita ikut kemampuan kita.. walau kadang kita rasa Ya Allah, beratnya ujian mu.. aku tak mampu... tapi yakin lah.. allah lebih mengetahui kemampuan kita.. Dialah yang mencipta luar dan dalam kita, hati dan jiwa kita.. so, jadikan segala kepayahan hidup sebagai kekuatan untuk terus hidup.. :)

    ReplyDelete
  4. piqah,,moga ujian ini menjadikan pqah lebih terbaikk,,,setuju ngan encik luqman tadii..muwahh,,doa kat hazirah plak yaa

    ReplyDelete
  5. @abdullah luqman osman : thanx albo.. :'( doakan kmi tau.. sdih sgat2 bila ada ujian yg lebih dri kmampuan diri ni. :( hmm..

    ReplyDelete
  6. @hazirah : thanx sgt2. huu..harap adanya ujian ni dpt mematangkan diri. insyaAllah.. kita sma2 doakan trbaik tau.. :'(

    ReplyDelete
  7. huehh~~. sekarang sy mengalami masalah. huhuhu
    sedihh tuu sedihh tpi nak buat mcm mana. hati dah bgitu :(

    ReplyDelete
  8. @detective fiqa : napa fiqa? x crita pon.insyaAllah lama2 okey la tu.. cma kita perlu besabar ja .. :')

    ReplyDelete
  9. Yeahh ! Allah sayang kitee :')
    Selalu bersangka baik padaNYA ..

    ReplyDelete
  10. @zati Novelis : yayaa! insyaAllah.. :D heheh

    ReplyDelete
  11. Nice article really I like it,salam ukhuwah.

    ReplyDelete
  12. @ICAH BANJARMASIN: tq icah.. heheh.. :P salam ukhuwah jgak.. :D

    ReplyDelete
  13. jangan risau.. ingatlah.. mungkin sesuatu telah diambil dari kita.. tapi ingatlah Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNya.. pasti dia menggantikan sesuatu yang lebih baik ^^

    ReplyDelete
  14. xpe sabar yer.. siyes anak tu comeii, hikk...

    ReplyDelete
  15. @jihah jimur : thanx jihah.. piqah pon harap macam tu jugak. btw . hati masih lagi bersedih.. :') sbaq ja mampu.. hurmm..

    ReplyDelete
  16. @caliph shuriken : tq2.. hope piqah masih mmpu besabaq. :'( heheh.. tau bdak tu cmel kan.. :)

    ReplyDelete