Wednesday, July 25, 2012

Kelebihan Ramadhan..

SALAM kawan2~ :)
heheh..dah lama sangat tak di update blog ni kan? rindu nak update blog.tapi masa tak mengizinkan.
 ni pon dah berhabuk sawang semua ada kan..
apa boleh buat masa selalu jeles dengan aku. :) hahah..
sebelum tu nak tanya.. semua yang baca2 ni sihat tak??
*caishh.. bajet la kan ada orang nak baca blog habukk ni..
 aku happy tengok blog aku ni haa.
walau cerita basi sebasi ayaq milo lama... HAHAHA!
bosann kan?
krik~krik~ krikkk~~!!
*1..2...3...buuuuu!..hahaha.. okey sikit2 dah la nak buu tuu..
 rasanya belum terlambat kot nak ucap Selamat menyambut Ramadhan..
Allhamdulillah kita diberi kesempatan lagi untuk berpuasa tahun ni.
*rasa bersyukur sangat2 dapat jejak kaki dalam bulan ni..
maklumlah bulan ni bulan paling mulia kot..Ada hampa rasa macam tu??
sapa tak syok boleh posa tu memang pelik la..sebulan tu macam2 ganjaran Allah nak bagi kat kita..
antaranya..

  • Yang paling dinantikan ialah. MALAM LAILATULKADAR.. *kalau dapat malam tu,umpama kita beribadah selama 1000 bulan.. tak untung ka wei?kita pon tak tau boleh hidup lama mana.:)
  • Setiap Amalan sunat DIKIRA SEPERTI AMALAN FARDHU.. 
  • DILIPAT GANDA PAHALA setiap Amalan.
  • bulan yang PENUH DENGAN KEBERKATAN..
  • bulan PENGAMPUANAN.. so banyak2 lar berdoa.:) masa paling bagus untuk berdoa sebelum berbuka..  


dan banyak lagi laa.dah tak larat nak taip banyak2.heheeh..
 setiap amalan baik itu ada ganjaran yang Allah nak bagi untuk hamba2nya. ..
so banyak2 la  kita buat amalan baik dalam bulan posa ni.. :).
dan last sekali ..
"Sesiapa yang memberi minum kepada mana-mana orang yang berpuasa maka Allah akan memberinya minum dari telagaku(pada hari kiamat), dengan sekali minum, dia tidak akan dahaga lagi sehingga dia masuk ke dalam syurga."

(Hadis riwayat Ibnu Huzaimah, Baihaqi dan Ibnu Hibban)
haa. tu ja.  nak share2 untuk semua dalam bulan ramadhan ni..
serius rindu nak berbuka puasa dangan mak ayah.. :'(
tapi apa kan daya..
menuntut ilmu tu juga 1 ibadah.. ya tak???
okeii!~dah tak mau melalut banyak2..

dengan ini .. saya meminta izin  untuk mengundur diri.. :)
thankyou coz membaca. :)
rajin2 jemput la bagi pandangan, pendapat, n lain2 kat bawah tu.. hee.. :)
papaiii~