Wednesday, June 06, 2012

MISI KEMANUSIAN PELARIAN SYRIA~

Assalamualikum..
Tadi ada  abang Abu Ubaidah  dekat facebook share tentang misi kemanusian pelarian syria..
tiba2 ja aku exited nak share dengan semua pasal misi ni .. hehhe3
tak rugi pon kalau share benda baik kan? oleh itu meh aku nak share something.. 
nah aku petik sikit Ayat Al-Quran ...
"Dan infakkanlah sebahagian dari apa yang telah kami berikan kepadamu sebelum kematian datang kepada salah seorang diantara kamu;lalu dia berkata (menyesali), "YA TUHAN-ku,sekiranya engkau berkenankan menunda (kematian)-ku sedikit waktu lagi, maka aku dapat bersedekah dan aku akan termasuk orang-orang yang soleh." AL-MUNAFIQUN (10)..




Misi Bantuan Kemanusiaan Syria 2

HALUAN akan meneruskan menghantar team bantuan kemanusian ke Syria.
Kali ini kan berkhidmat di HATAY/ANTAKYA sempadan Turki-Syria.

InsyaALLAH akan berlepas dari KLIA pada hari sabtu 9hb Jun 10 pagi.
Berada dilapangan sehingga 16hb Jun.

Disertai 2 orang doktor dan 2 paramedik (HALUANSiswa medik dari Jordan)
Doakan keselamatan mereka,

Sambil TERUSKAN mengajak masyarakat Malaysia utk lebih prihatin,
dengan memberikan SUMBANGAN kpd akaun tabung yg tertera.

Akaun HALUAN
BIMB 14-023-01-002571-8

Layari website HALUAN : HALUAN MALAYSIA

sebarang pertanyaan boleh la tanya aku.. 
tak pon tanya terus dengan Abang Abu ubaidah ni.. :) okey..
*aku share ni pon kira sumbangan jugak ni.
kalau ada yang menderma dapat jugak menabung dalam tabung pahala aku .heee .. :') 
                 "tak rugi kita menginfak walaupun sebesar Zahrah(sebesar bijik sawi)" Allah kira setiap Amalan kita. :.. 

6 comments:

  1. @CikMunBlogger : tq mun..harap2 berguna .. hee..

    ReplyDelete
  2. sye xdpt nk sumbang ape2... tp sye doakan misi ni berjaya n dorng selamat :)

    ReplyDelete
  3. @ shar90 : shar tu pon boleh .. smoga depa berjaya sampai dengan selamat.... :)

    ReplyDelete
  4. nice sharing.. smoga misi ni berjaya ^^

    ReplyDelete
  5. @ caliph shuriken : thanx .. hee.. harap begitu jugak :)

    ReplyDelete