Thursday, May 10, 2012

Semut Makan kaki! hampa ada?

Assalamualikum...
* jawab2 jangan tak jawab... 
hahahhaha..okeh! terasa segar nak cerita ..
harini Aku nak share 1 cerita dengan hampa..
story ni jadi dalam rumah aku..series aku fobia dengan SEMUT..
aku benci sangat2 dengan semut..
nak jadi cerita ..semut kat rumah aku ni semua gila2 and sangat2 la ganas..
tak tau la kat rumah hampa pown macam ni jugak..tapi yang pasti semut rumah aku betul2 gila..
kalau tak percaya cuba hampa tengok..

*baju t-shirt aku yang ada tulisan timbul2 tu.. semua dia gigit.
habis berlubang tau.. tu kena simpan elok2~tak boleh letak sat kat luar almari baju..
kalau tak habis berlubang.


*dapoq pulak.. atas meja tak boleh langsung letak makanan ..nak rapat meja kat dinding pown tak boleh.. kalau nak jugak kena letak dalam talam yang berisi Air.
*macam atas ni..so semut tak boleh masok. tu bagos kan.. :D heheh2


*dalam rumah ni jugak tak boleh bagi jatuh sikit pown makanan.. 
sebasar jari pown tak boleh..kalau jatuh jugak.nampak la berduyun2 tentera semut nak makan mangsa.. 
so kalau tak mau kena dengan tentera semut ni.. jangan bagi jatuh langsung makanan.

*nak bagi tau .. makanan yang berbungkus pon semut ni dia tebuk..
kerepek2 semua dia masuk..
kalau nak simpan jugak benda2 ni dalam rumah kena letak semua dalam tapawere la jadi..
kalau tak, tak sempat kita makan dia dah makan bersama tentera2 dia makanan kita tu.

* kadang2 nak jadi cerita dok tengok tv pon dia mai ajak tentera dia makan kaki kita.. penah jugak time malam. dok ingat nyamuk tengok2 semut.. geram gilaaaa..
memang semut2 ni gila..so rumah ni sentiasa bersih .. hah3 okey hampa tak percaya ka? mai tengok rumah kami ni.. hahha3
serius okeh~

P/S : pernah dak rumah2 hampa jadi macam ni.. kalau tak pernah tu memang semut rumah aku ni gila.. hahah..papown thanx coz sudi membaca.rajin2 la komen2 sini.boleh la kita tukar2 pendapat ... :) tak pown tinggalkan jejak anda kat fibox segak tu.. :) kita tukaq2 link.heheh.andai terkasaq bahasa sory naa. sory jugak atas sebab penggunaan aku untuk orang lagi tua..hee. memandangkan dah nak tengah malam ni.. sampai sini ja kot nak share cerita ni dengan hampa.. :) okey babai~ Assalamualikumm.. :D

By :Syafiqah Othman


15 comments:

  1. lebih kurang je semut kat umh zie....zombie

    ReplyDelete
  2. umh ko memang ternak semut secara komersial ke.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Sampai kaki pun semut makan? haha.

    ReplyDelete
  4. hah.. style pon semut tuh smpai baju pon nak ditebuknye :)

    ReplyDelete
  5. @mitsu kizu zie : hahah..ya ka? bole jadi geng ni smut kita..kalau besatu habis.. :0

    ReplyDelete
  6. @ Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : hahah..bole la jugak kalau nak kata penternak semut. hahahha

    ReplyDelete
  7. @ Sally Yatiey :ha'a..kita dok tgok tv mesti ada semut kat kaki.. haha..

    ReplyDelete
  8. @ aisyah humaira (syah) : hahah..memang semut tu semua gila2 tau.. baju dia tebuk..sakit hati o..

    ReplyDelete
  9. @tirahzairi : akak..x penah g org cakap semut bagos..hehhe..first time ni. :) hahahha

    ReplyDelete
  10. geram betol laa dgn semut nie.. hahahah !

    ReplyDelete
  11. wah dahsyatnya serangan mereka..rumah sis pon ada jugak..lg2 lepas hujan kemain pantas diorang keluar aish

    ReplyDelete
  12. @teha : memang geram sangat tu.. :P hhee

    ReplyDelete
  13. @sis92 : btol tu sis..kat sni tak kira hujan ka panas ka.. smua semut2 tu aktif.. gram la bila tgok semut..

    ReplyDelete
  14. Anak yang manis.

    Semut suka gigit kamu kerana air badan kamu manis.

    semut ada dalam rumah kerana makanan bersepah, (jgn marah) cer cuba semua makanan disimpan kemas dan dengan sendirinya semut tak suka datang bertamu kat umah kamu.

    I tak pernah bunuh semut, i jenis jln pandang bawah takut terpijak semut mrk juga makhluk Allah yang bernyawa. May god bless u anak.

    ReplyDelete