Thursday, May 17, 2012

Sambut Hari Ibu dengan mak kami~

Assalamualikum..
hari ibu hari tu kan kami kan p makan Restorent arab *pi makan pown kecoh budak ni..
hahahah.tak laa.. kami pi selebrate mak kami.. dah basi kut cerita pasai hari ibu ni? hahha..
tak pa ..apa aku kisah nak cerita jugak laa..
selalu keluaq tanpa mak ayah ..okey kali ni dengan mak okey la tu kan? walaupun ayah tak ikut.
bukan selalu dok berkumpul macam ni..
aku yang belanja depa.
Kahkahkahka3*gelak la skit. duit nak belajaq pon mak ayah tanggung ..
so bukan aku yang belanja....
kami pi 5 orang semua..
ayah aku busy so tak boleh la nak join sekali .kak aku yang sorang lagi pon ada kat Shah Alam.
dua orang la yang tak dak .
tak mau sembang lama2 nak tempek gambaq ja na.. :)

Haa..yang ni dia Mak kami... dia cikgu yang paling ohsem . 
*ahahahah..tak percaya tanya anak murid dia.setiap tahun hari guru hadiah penuh belakang kereta. 
 sayang dia sangat2 . . :)

*tunggu abang anip bubuh nasik.. :)

*berempat .sebelum tunggu . :)

*kepedasan lepas makan nasik .. :)

*ada orang kata kami kembaq betul ka??

*mereka membosankan~ tersangat bosan..

ni yang kami makan ..sedap sangat~
tapi kan nasik arab tu dia masak pakai minyak sapi..
bau lembu ..haha *aku jujuq .. 
tapi sedap la.. alhamdulillah makan kenyang sangat..
pedas pulak tu..memang best la ayam dia..
aku suka.. :D
nak habaq kedai ni ada aku ikut tips semasa memilih kedai makan  tau~
kedai dia selesa nak makan.. :) 
pelayan2 restorent ni orang arab o..jenuh nak speaking arab dengan depa..hahah
okey.tu ja nak kongsi dengan hampa2~ 
last doakan semoga mak aku sihat2 selalu panjang umur murah rezki...sentiasa diredhai Allah..
and dapat beribadat hingga ke hujung nyawa , 

*buat pengetahuan semua kami tau sambut hari ibu tu tak boleh tapi bukan saja2 nak sambut.
tu nak buat penghargaan untuk mak kami ..
dah lama tak dok berkumpul dengan parent. kesempatan tu ada kami ambik.... 


tu saja~ ASSALAMUALIKUM~


by: Syafiqah Othman


17 comments:

  1. Besttttt ;D hee. Betul tu Piqah. Sambut Hari Ibu memang haram sebab ianya asal dari agama Kristian. Tapi kalau niat kita nak sambut hanya nak beri penghargaan kepada Ibu kita, tak salah kan? :)

    ReplyDelete
  2. sylah insan yg berada di shah alam huhuhuhuh

    ReplyDelete
  3. @ Sally Yatiey : heheh... betul2~ :)untuk pnghargaan rasanya x salah kot.. :)

    ReplyDelete
  4. @anonymous :eh..macam tipu ja.. :P

    ReplyDelete
  5. lapar laa bila tgk mamam tu, huh...

    ReplyDelete
  6. @caliph shuriken : hahha..jom kita pi makan.. mesti tak lapaq dah.. :D

    ReplyDelete
  7. sis raikan dgn kek hari tu :)

    ReplyDelete
  8. @sis92 : sedap kek tu.. heheh.. :D

    ReplyDelete
  9. best nyer kan dapat kuar ngan family... dapat plak makan sedap... terbau2 ayam je mase tap komen ni.. haha

    ReplyDelete
  10. @mitsu kizu zie : kak la tu.. piqah besaq gi dari dia . :D

    ReplyDelete
  11. @korn : tringin ke? jom2 piqah bwak gi makan situ. :D sedap ..

    ReplyDelete
  12. makan nasi ape tu??
    ayam bergolek-golek kt atas nasik..hhe

    ReplyDelete
  13. @ P U C A T : hahah..tu nasik arab..buleh pilih la nak daging kambing ka apa..tapi tak suka kambing beli la ayam.. hehe

    ReplyDelete
  14. seronok nye sambut hari ibu..saya x sambut pon sebab x balik umah..huhuhu

    ReplyDelete
  15. @ Azee Hana : x pa2~ bila2 pon boleh sambut.. :) heheh..

    ReplyDelete