Sunday, May 13, 2012

KULLU NAFSIN ZA IKATUL MAUT


Assalamuallikum.
tak mau taip panjang2 hari ni aku just nak share sikit ja cerita dengan hampa2~
dua malam lepas anak kawan mak ayah aku meninggal..
masa tu macam besa la aku dok on9 yang ayah aku ada mesyuarat .
tiba2 ja ayah aku balik kalut2 cakap nak pi hospital..
 terkejut la napa pulak nak pi hospital malam2 macam ni..dah tu time pun dah pukul 12.
sempat gi ayah aku cerita anak Dokter Mahyun *khalid al Walid meninggal.
terkejut sangat2 coz budak tu form 2 baru.. *aku pown tak kenal sangat budak tu.
dapat tau yang dia exident naik moto dengan sorang lagi budak *muhaimin  ..tapi budak tu form 3
nak jadi jalan cerita jumaat tu pelajar sekolah menengah IBRAH boleh balik.
then si khalid ni balik lambat sikit ..dia tumpang rumah muhaimin sebab rumah muhaimin dekat dengan sekolah.
malam tu depa naik moto pi gunting rambut*opcos la tak dak lesen.. 
yang bawak moto tu Khalid
and nak jadi cerita depa keluaq dari simpang tiba2 ada kereta yang tiba2 buat pusingan U kat depan tu.
khalid meninggal kat tempat tu jugak ..
and muhaimin tu hanya patah kaki and hidung saja.
mayat dah selamat kebumi pagi sabtu ..
sama2 la kita doakan budak tu jadi Ahli syurga. *lagi pown dia tak baligh lagi.
kita doakan orang InsyaAllah sampai waktu  nanti ada jugak yang nak doakan kita.
*menyelit sikit status fb kat sini.  serius banyak berita kematian aku dengaq sekarang and mabey tu jugak peringatan untuk kita yang masih hidup ni..
 KULLU NAFSIN ZA IKATUL MAUT*setiap yang hidup pasti akan merasai mati.. 

AL-Fatihah buat adik KHALID AL-WALID

kalau ada salah tulis apa ka..sory.. tu hanya apa yang aku tau.. okey tu ja ..
Assalamualikumm~



*ni video Adik Khalid tu..boleh la nak tengok kawan2 dia yang buat..

by :Syafiqah Othman

24 comments:

  1. @anis syamila : btol tu..prgtan untuk kita yang masih hidup.

    ReplyDelete
  2. innalillah.... maut pasti datang... ingat mati pun dapat pahala... peringatan utk kita bersama... :)

    ReplyDelete
  3. DRceria : btol tu. ingt mati mesti dah x brni nk bt dosa kan...

    ReplyDelete
  4. pembetulan. dr mahyu bkn dr mahyun.
    cuma helmi muhaimin je tahu cerita sebenar.

    ReplyDelete
  5. Betul 2. Setiap yang hidup pasti akan merasai mati. huhu.

    ReplyDelete
  6. @Anonymous : oh ya ka? o thank yuu..

    ReplyDelete
  7. @ Sally Yatiey : betol..kita yg mencorakan kematian kita .

    ReplyDelete
  8. Sebak membacanya...
    yang pergi xkan kembali lagi..
    yg hidup kena ingat selalu akan Allah s.w.t

    Al-fatihah...

    ReplyDelete
  9. @ Sha Sumary ^^ :ye btol tu.. kita yang hidup ni teruskan hidup n perbaiki apa yang lemah disisi Allah..

    ReplyDelete
  10. innalillah wa inna ilaihi rajiun.. ada dengar berita ni. semoga beliau diramati dan diredhai..

    ReplyDelete
  11. @Albo :sampai sna dgq na berita ni. :) amenn~

    ReplyDelete
  12. Salam.. Al-Fatihah..

    Teringat tahun lepas, boleh kata, tiap bulan, terima berita kematian.. paling sedih, bila pakcik ngan sepupu pergi tingglkan kami..tak smpai 3bulan pun jarak antara kedua2nya..

    ReplyDelete
  13. @tinta lana : Ya Allah sedihnya bila jadi macam tu..mesti susah nak terima kan? tak pa kita yang msih hidup ni boleh tunjuk lagi sayang kita kat depa dengan sedekah Alfatihah selalu..

    ReplyDelete
  14. al-fatihah utknya... :)
    mude lagi.. huu

    ReplyDelete
  15. @shar90 : tu la muda lagi..Allah bole ambik bila2 saja kita .. :(

    ReplyDelete