Thursday, April 05, 2012

Penang ke Kelantan ke Perlis , dah tu nak p mana lagii......??

Assalamualikum~
agak lama tak update bolog.heheh..
harini tiba2 terasa nak buat post baru. 
okey kita patah balik lima hari lepas.. 
betolak pi kelantan petang tu..
pi tu pown sebab ikut mak ayah yang ada mesyuarat kat Kolej Teknologi DarulNaim..
sambil tu ada jumpa kawan2 masa sekolah dulu..
*cupp~ yang tudung hitam tepi aku tu bukan batch skali..
tapi dia atas aku tiga tahun.(kak sarah, kami ambik gambaq ni tau. ) 

*baby ni tak tau anak sapa. comey dia ada masa kami dok kat tempat tu..

sebelum tu jemput la baca blog kawan aku <tonah> dia ada banyak gambaq yang dekat kelate..
dah dok klate 3 hari betolak balik rumah pukui 4 lebih sampai pukui 2 pagi hari isnin..
tamat cerita untuk yang tu ..

sambung lagi..
pagi yang sama pukui 6 bangun siap2 untuk naik bas ke perlis pulak..
serius takut nak naik bas sorang2..
selama 5 tahun dok perlis tak pernah naik bas sorang2..
pagi  tu elok2 sampai station bas butterworth 
bas pukui 8 dah pi..
beli tiket pukul 9 pulak..
dah tu janji dengan zatiey(budak langkawi) suruh tunggu kat station bas kangaq..
 elok sampai tu zatiey takdak lagi..pastu tunggu sat dia mai...
dah tu teroih ambik teksi n pi rumah Esya Sakdon yang kami nak tumpang tu..
sampai2 kat rumah tu dah ada dah Areej ngan Iefa..
kami rehat2 n siap2 nak ke MATRI.. 
dah habih ambik slip2 semua kat Matri dalam pukui 5 tu kmi balik rumah tadi..
malam tu saja dok skype dengan kawan2 yang takdak .. 
* niat hati nak depa jeles tengok kami dok ramai2..
kami 5 orang berskype smpai  pukui  2 pagi
dah tu tidoq kroh2 laa..
~ZzZzZzZzZ~

Dah bangun tidoq semua kalut masak sarapan sendiri sebab mak ayah esya keja ..
dan nak buat sarapan....
punya lama dok pikiaq nak makan apa last2 jadi jugak makanan yang kami buat tu....
Alhamdulillah makan kenyang pagi tu.. 
dah makan semua siap2 nak pi keluaq pulak ..
aku n zatiey dah nak balek dah petang tu..
elok pukui 11.45 pg ..teksi mai ..
kami teroih ke station bas kangaq sebab nak beli tiket untuk aku balek penang,
dah tu saja ambik tiket pukui 4 sebab boleh nak lepak2 ngan kawan sebelum balik..
lagi pown takut tak jumpa dah lepas ni semua lain2 negeri ..
sorang dok Johor  sorang dok Kl serang dok perlis , sorang dok langkawi..
sambung tadi sementara tunggu bas kami pi main Boling kat TheStore..
yang bestnya ..kami ja yang dok hingaq kat situ..
orang lain tak balik sekolah@keja lagi..
main gila2 punya..
tapi enjoy~ 
sambil tu dan lagi bergambaq sana sini.. :)
owh tak larat nak uplut gambaq banyak2.. yang ni ja mampu..


hat hujung skali ni --> Nabila anak tokei~ 
saja mai jumpa kami kat tempat boling.. :)
dia Baik~ 
Piqah dan Zatiey~ :)

MisS Irah dan Capikah!

Sapikah n Iefa Seghakkk~! :)
* pic ni sebelom naik bas ..
depa ( Areej n Iefa ) baik tolong hantaq aku n Zatiey..
dah tu sampai penang pukui 6 setengah petang.. :)

THE END~

Lepas ni nak ke bangi pulak ..
jom kita pi sama2~ 
untuk maklumat lanjut tekan sini... 

*uhh.. lupa habaq ni Banner dia.. 
k lah baii~ tu ja yang nak update.. :) 
ringan2 kan tangan anda comment ini blog .. 
ada sebarang pertanyaan sila hubungi 01...... 
hahha.. tu ja Assalamualaikumm~  :)







10 comments:

  1. wahhh bestnyerr. jeles kita tauu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. :) mememng best gile fiqaaa~ *hahahahha* sja nk bg fiqa jeles.. heheh

      Delete
  2. seronok nye die jumpa kwn2.. g bangi bleh la jumpe ye.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la~ seronok kak ..:) akak dok bangi ye? :)

      Delete
  3. amboi...jauh perjalanan die...hehe...tc dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. jauh perjalanan luas pandangan.. hik4~
      okey kak.. :)

      Delete
  4. Replies
    1. tu la.. x sempat nak ajak ari tu.. x pa lain kali piqah ajak ek.. :) heee..

      Delete
  5. waaaa...piqa g kelate tu, g xmkn nasi ulam cikgu?..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pown... :( x sempat nak pi mana2..
      mak ayah pi sna nk meeting jaa.. :(

      Delete