Wednesday, December 29, 2010

taktau entry last ka dak...

(sory pya aku ambik gambaq ni tak bagitau hang)hehe3..
Assalamualaikum..

tuptaptupatap dah nak bukak sekolah dah..
tak sabaq pon ada jagka nak pi jumpak kawan2 sekolah..
tapi kan awat cepat sangat tah nak mula sekolah dah...
tak mau pi sekolah laaggggiiiiiiiii!!!!
(rasa macam nak teriyaq kuat2 sambil jerit)
lepas nih dah tak mau blogging lagi dah..hah! tipu ja..
dak la ..bukan dah tak mau berblog dah..aku nak kurang kan ja..hehe.
31dec ni dah nak balik sekolah dah..
balik Perelih nuhh!.
takut pulak bila pikiaq nak SPM..
(takut sungguh nih)
sampai peluh perecik2..
result hari tu tak berapa best.
hahah...(boleh pulak best ka dak noh)
teun depan nak bagi result jadi best...
terbaik punya!!hhahha
dah tak mau cakap pasai result dah..
ok lah ..sekarang ni mmg tengah boring sangat..
taktau nak buat hapa!!
hah! takat tu ja kot..
tak boleh dok lama2 depan comp ..
papai..
jumpa lagi noh..
kalau dan aku buat entry last sebelum balik sekolah...
AKU SAYANG HAMPA!!!

by:syafiqah othman

Monday, December 27, 2010

pi jauh2 nuuu!!!

Assalamualaikum..

Pi la hang jeuh2 oih!!...
aku tak mau dah dok tengok ang tiap2 hari..
aku rimaih kerja satu haprak pa aku tak bulih nak buat bila dok hadap hang tuu!!
sekarang ni aku halau hang pi jeuh2!!biaq padan muka hang !! biaq padan dengan muka aku jugak!!
dua dua tarak dapat pa.!! tapi demi kebaikkan aku , aku lepaihkan pesbok jeuh2!!
aku buat bagi dia beku sat!! deaktif ja pown..hahahaha.
tak sampai hati sayang nak delete dia...
sedih la pulak bila dah deaktif pecbok.
nak mein ngan kawan pown dah tak bulih
(cehh..mcm tak buleh nak bagi aktif balik pesbok tuu)
semua nih atas pemintaan kak2 aku la.
depa kata kalau nak berjaya kena korban semua tu tak payah dok mein2 lagi..
depa suruh aku delete pesbok(kira dah delete dah la tu)
satu gi  ja aku tak bulih nak buat
depa suruh aku buang henpon
(bukan buang tapi tak payah dok off la maksud depa)
buat masa ni tak bulih lagi nak buang henpon tu..
takpa2! neik sekolah nih aku dah mula tak pegang henpon tu dah!
hahahahha..
aku takut cakap lebat ja nih!!..
insyaAllah la..
blog ni pown tak tau nak biaq dia bersawang sat ka dak ..
lepaih SPM mula balik kot pesbok tuh..
kita merancang Allah tentukan..hehehehe3..
tera baru dua hari dah *panas punggung* tak mein pesbok..
tak tau la macam mana kalau sampai seteun!
hahahah..takpa2 aku boleh punya! malaysia boleh jugak!(tiba2 masuk malaysia boleh)
rabbitemoticonhahahah....malaysia lawan indon last 3-0..
okey la tu.. menang jugak akhirnya Malayasia ku!! hehhehe
dah rasa ngantok dah.. nak pi tidoq nih..
ngantok sangat2 dah(buat terok)..
babai sumaa! jumpa lagi noh..
nanti aku tulih entry baru (macam orang nak baca sangat entry dia tu)
heheh3...
takat tu ja kot..
Assalamualaikum!!
(aku sayang hampa)

by:syafiqah othman

Wednesday, December 22, 2010

jalan2 pusing2!!

Assalamualaikum..
satu hari aku pusing penang sampai aku pening..
best tau ..aku orang penang pown tak pernah pusing satu penang..
hampa pecaya dak??
hari ni baru aku nak pi keluaq makan angin kat penang..
tadi nak pi bukit bendera tengok-tengok depa dok buat yang baru apa aku tak tau tapi depa kata bulan tiga baru nak mula operasi depa....(sebenaq nya aku tak paham sangat)
aku ikut ja abang aku dengan kak Yon..
last2 tak pi jugak aku bukit bendera..baru semangat nak pi tengok-tengok tak boleh..
Gerammm gak!!
gambaq hat atas nih..masa aku p makan kat pantai
gambaq ni masa kat masjid..


singgah sat kat masjid ..nak solat..
aku , kak Yon dengan  kak Timah(kawan kak Yon)

masih dekat masjid lagi..
lepas pi masjid pi  1st Avenue.. baru bukak..
dia dok sebelah Prangi Mall ja..kira dok tepi Komtaq la..
1st Avenue dia pown ada link nak pi Prangi Mall macam Prangi Mall nak pi Komtaq la..


Rotiboy sedap gila-gila...
abang aku belanja..
kami dua ja makan yang lain tak mau...



dia lapaq walaupun dah makan..hahaha..
sentiasa lapaq!!

 kat atas jambatan nak pi komtaq..
gmbaq hitam saja bagi hitam..
lawakan perempuan dalam gambaq tuh..
heheheheh..
gambaq ni masa baru habih makan dekat Hameediyah..
orang penang mesti tau kedai tu...
nasik kandaq kat kedai dia punya la sedap!! pedaih gila2 !!
tu dia kedai dia....


masa ni nak balek dah...


masa ni atas ferry..saja syok nek ferry..
cuba tengok sapa laki belah aku?
dia saja nak masok sekali...aku tau!!
hahahha..
kesian kat dia tak pasai-pasai aku tuduh macam tu..hahha
dah ..abih dah cerita...
tak dak pa dah..
lepas baca follow tau..
papai yaaa...
hahahha
Assalamualaikum...
SAYA SAYANG HAMPA!

 by:syafiqahothman

Sunday, December 19, 2010

baby?!

hari ni ..aku happy sesangat tau dak awat??
sebab ada baby kat rumah aku...hhaha
lama tak mein2 dengan baby..
tau da pa yang sepesial kat baby tu??
baby tu lahir sama befday aku lar..
dia lahir 9 ari bulan december hari tu....
hampa tau dak nama dia apa?
nama dia halisya nadira..
comel kan nama dia..
cuba tengok gambaq bawah ni..


 dah tengok?? comei kan...aku suka dia ni..
ok..
tadi sebelum sepupu aku iaitu kak jah n suaminya iaitu abg hezrol mai bersama baby mereka ..,
aku , kak Yon, abang Nip, kak Cah, n kak Nah....
tau dak tengah hari tadi patutnya kami nak pi SUA RASA hat tb semilan tu.
tengok2 ada kawan kak yon nak mai dari perlis..
dia nak suruh jemput dia kat tesion bus..
kiranya tak leh la nak pi joh2..
takut dia sampai kami pulak dok syok2 beli.
last2 pi TESCO ja la..
pi Tesco pukui 1. lebih ..
pastu dok beli2..
masa dok pi tengok kat fes lady aku dah rambang mata tengok baju2 ..
last2 tu aku keluaq dok depan kedai macam tu ja..
aku dok tunggu depa kat luaq ja la.. 


boring punya boring las kali saja dok amik gmbaq..
pastu lagi kawan kak Yon tepon kata dia dah sampai..tegok jam dah pukui lima..
kami pown keluaq la dari tesco teroih pi ambik kawan kak yon kat tesion bus.
esok kak yon nak bawak kawan dia merayau satu penang.
aku nak ikot gak..hahha(macam tak malu)
tapi tak kisah ar..aku nak pi jugak..
hampa pecaya dak aku tak penah pi bukit bendera?
hahah..
pecaya lah!..
dengaq kata depa nak pi bukit bendera..
tu yang nak ikot sangat tu..
k.. lah dah takdak papa dah nak beletiaq...
malas nak letak gambaq banyak2...
tak larat tunggu uplod gmbaq tu..hehe..
tak pa la..nak pi tengok baby sat..
nanti kalau aku da masa aku uplod banyak2..
 babai noh!!.
Sayang hampa selalu..

by:syafiqah othman


Saturday, December 18, 2010

i mis that time •●♥

mis time tu ..
tau tak awat yang aku rindu sangat masa tu?!
hahahahha..aku pown tak tau..
malam tu patutnya nak p beli barang abang aku ja .
abang aku nak p k.l ada hai sikit.
tapi tengok2 sepupu aku cakap dia nak pi sekali ngan kami..
aku tak kisah..last2 ikut ja la tumpang ada kat sunway karnival time tu
  tegok2 dia nak belanja k.f.c.
kami on ja.. 
kami pi makan ja lebih beli barang bukan nak beli sangat .
sebab ( niat nak temam abg beli ja) bawak duit pown ciput ja..
cuma dok tengok bag and baju.
last2 tu ada orang bagi hadiah baju tiga lai..
best tak??hahah..
best sungguh..kita apa lagi terima ar..
siap suruh pilih lagi..hahah..
jangan jeles~..
sat2 aku nak tnya hampa ??
hmpa percaya dak pak su aku dajah 6?!!
jap2 aku uploud gambaq..
yang ujung tu la pak su(tapi aku panggai dya amin ja) nama dia amin...
tp dia tu bukan ank tok aku..
dia anak tok su aku .hahah..
gambaq ni masa berpecah dengan abang aku and amin.
depa p belah laki kami p belah pempuan.
sepupu aku hat tu la yang belanja kami( yg dok tengah)

kelapaq dua2..hahahah..
semua makan tak ingat dunia.,

dua2 nih..dah perabih makanan awai lagi dah..
last2 depa dok temenung ja..
orang suruh tambah depa dok kata kenyang..

 last gambaq ni..
aku dok kenyang dah..mau tak kenyang depa suruh perabih tapi aku perabih ayaq ja la..
tu ja yang aku mampu..hahaha.
sebenaq nya aku nak cerita pasai kejadian hari nih.. iaitu 18 ari bulan..
kejadian kat kenduri ..hari ni aku pi 2 kenduri.....hahaha
dua2 kenduri aku jumpa jejaka hensom aku usha gila..hahahhaa
merenyam pulak aku buat cerita..
tak aih...aku TIPU hampa ja tu!!..hahaha3.

ok lah..tadak pa dah nak cakap...
tak larat nak menghadap komputer nih..
kembang habih orat mata..
papai nuh!!.
nanti ada masa lagi aku tulih entry baru..k?
(perasan macam orang dok baca slalu yg aku punya entry)
hahahha..
wateve la.
apa pown aku sayang hampa yg baca nih!!


by:syafiqahothman 

Tuesday, December 14, 2010

berpinaq putaq pala aku.. @_@

hari ni p tution lagi...
pi belajaq hari ni tak berapa paham sangat macam selalu ..
tadi masa kat tution pala rasa sakit gila..
tiba2 ja sakit..cikgu tu siap tnya lagi..
"syafiqah ok ka??macam x sihat ja"
aku dengan bangganya cakap..
"saya ok ja cikgu sihat2 ja"
dalam hati arghhh!! rugi plak x gitau tadi..
terpaksa la aku tahan jugak sakit pala 2..
dalam dok sakit tu aku saha bersengkang mata besaq2 bagi paham..
takut tak paham pa ..rugi pulak kalau tak paham satu patah pown...
last2..sampai balik jugak la aku tahan sakit pala..
tak tau sebab pa sakit..
dengan chapter yang aku belajaq susah plak..
lagi berpitaq putaq otak aku..
balik2 tadi terus tdoq ..caya ar!!.
pas ni nak sambung belajaq..hah!! pnat gak asyik blajaq3..
tapi tak pa ..berusaha sat ! nanti dapat hasil dia..
cehhh!!hasil macam tanam padi la pulak...hahahahah3
aku kadang2 tu hangat2 taik ayam ja..
sat aku buat sat tak buat..huh...
doa2 la aku rajin2 belajaq..belajaq smpai pandai2 nuhh!!
hahahhahah..dah la ..tak mau tulih lama2..
sekarang nih..main tenet satu jam ja ..tak leh lebih2..
hahahhaha...
okey lah...dah taktau nak tulih pa lagi...
semoga maju jaya semua!!



ada orang kata kita tak leh study hard ..
tapi kata kena study smart betoi tak?!
hahhaha.. k lah...papai semua..
last gambaq..hampa tau dak taeyang bagi aku hadiah befday ..lalalal~
siap post lagi sampai depan rumah...hehehe3.


 
by:syafiqah othman

Sunday, December 12, 2010

batu ferringhi terbaik ar!!


BANGLO SUK JAKSA 




tau tak pa yang best kali ni??!!
aku baru balik pi bercuti ni..hahha
best ooo.. best dya tak leh nak ungkap .ceehhhh..
hhaha..
dah la ..aku tak mau cakap banyak2 aku nak buh gambaq jaa..



aku dok cari  cik remeh.. (remeh tu siput yang kecik2 tu)
cuba tengok aku pegang pa !! sbelah pgang sudu sblah lagi remeh..

gambaq masa dok mandi pantai batu fringgi..
tau dak batu tu punya la tajam .. 
kalau tengok betoi2 batu tu punya la bergerutu..
da siput dok timbui2 kat batu ..pijak buleh bedarah kaki..
habih kaki kami bedarah...hampa tau dak!!


gambaq bawah ni masa aku pi nite market..
barang mahai2 kot..
tau dak awt mahai ??!! 
sbab omputih punya rmai dok beli tu depa up harga pnya mahai..
aku pi sana dok begambaq ja ..

dok tangkap gambaq kat restoren kapai..
makanan kat situ punya mahai..


 cuba teka beg ni berapa??tak salah aku la kan dalam harga  RM 500.00
gila an ..kalau harga kat lain tempat tak la harga macam tu
 gambaq masa malam2..
dok lepak2 tepi pantai ..sejuk la jugak..

 saja2 begambaq depan tu..

banyak jual barang2 hiasan ja...
kami p tak beli papown..

budak ni anak sepupu aku punya anak..
 nama dia Omar Mokhtar.
cempoi tak nama dia..
sekali tu ada aku kena jaga dia..
aku dukung dia sampai tangan lenguh !!mau lenguh tangan berat dia 9.kg..??
 baru 9 bulan berat dia perghhh!!...lenguh gila2..
hahahha..jahat aku mengutuk dia.(tak bek nohh)
mau ayah dya baca nih ..mampoih aku ..
hahahha..

dah takdak pa dah nak sembang2 ...
k lah...aku juz nak gtau... 
aku sayang kat hang gila2..!!
(kat orang yang baca ni ja)
hehehe3..


by:syafiqah othman